Do soukromého sanatoria uprostřed brdských lesů herce a dabéra sanitka přivezla z pražské Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde doposud s navrátivší se rakovinou ležel. Už při cestě mu dělala doprovod jeho sestra Petra (51), která se u něho po celou dobu hospitalizace denně s rodiči střídala. Bylo až bolestné vidět, jak táhne bratrův pověstný červený kufr, se kterým ho manželka Andrea (30) loni na jaře vyprovodila ze společného bytu, kde žili s dnes pětiletou dcerkou Aničkou.

Na nosítkách

Jiří při cestě v sanitce spal, takže ho do sanatoria nesli zdravotníci na nosítkách. „Dali mu utišující injekci, bylo to tak na tu přepravu lepší,“ dozvěděl se Blesk ještě v ÚVN, kde herci píchali jednou až dvakrát za den morfium proti bolesti a zároveň na uklidnění.

„Musím ale říct, že poté, co mu pětkrát ozářili kyčelní kloub, se mu ulevilo. Ta noha ho bolí míň a stokrát líp se pohybuje,“ svěřil Blesku producent a velký kamarád Pavel Pásek (51), který byl u Pomeje téměř také denně a spolu s jeho otcem Jiřím Pomeje st. (76) pomáhal vše zařizovat. „Je to můj komediant! Udělám pro něho první poslední,“ prohlásil Pásek s tím, že se při poslední, středeční návštěvě ve Střešovicích s Jirkou moc nasmáli.

All inclusive

„Jirka se taky těší, že vyrazíme spolu někam do tepla, až mu bude líp. A tam uloví nějakou bezvadnou babu. Jak já bych si přál, aby ta nemoc zalezla a to přání se mu vyplnilo... A především ta baba!“ povzdechl si Pásek, který stejně jako lékaři vůbec netuší, co bude s Jirkou dál. V Nemocnici Na Pleši se mu rozhodně dostane té největší péče.

„Řekl jsem jim, že u nich objednávám VIP ubytování s all inclusive,“ dodal kamarád Pavel s úsměvem. S nadstandardní péčí se ale Jiřímu dostane i péče léčebné. A tak se s pomocí boží může stát i zázrak a rakovina přestane bujet. Dobré znamení je, že lékaři nad ním rozhodně ještě hůl nelámou...

Fotogalerie
104 fotografií