Přestože se Kostelka narodil v Přerově, podstatnou část života spojil se středočeským Kamberkem, kde koupil a zrekonstruoval statek na břehu řeky Blanice. A právě tam bude i pohřben. "Poslední rozloučení se bude konat v sobotu 8.12. ve 14:00 hodin v místním kostele Sv. Martina v Kamberku," oznámil Martin Kostelka.

Video
Video se připravuje ...

Kostelka dnes slaví 90! Už tři roky nemám ženskou! Teď už budu žít sám! Petr Macek, Jan Jedlička

Herce, který si zahrál ve 230 českých filmech a seriálech, většinou vedlejší a epizodní role, ovšem nepřipomene žádné divadlo ani scéna, která by jej vyprovodila z jeviště s hereckými poctami či čestnou stráží. Přestože začínal v divadle ABC u Jana Wericha, od té doby Kostelka členem žádného divadelního souboru nebyl. Od divadla ho totiž odradil jeho kamarád Vladimír Menšík!

"Ládínek mi říká, nebuďme blbí, divadlo vyžaduje hodně času a málo peněz. Zatímco televize začala platit docela solidní honoráře. Takže mě tam nalákal. Byl jsem v tu dobu u pana ředitele Wericha, šest let a nic tak senzačního jsem už nezažil,“ prozradil Blesku Kostelka ve svém posledním rozhovoru s tím, že toho později litoval.

Lubomír Kostelka zemřel 28. listopadu na selhání srdce v pražské motolské nemocnici.

VIDEO: Zemřel Lubomír Kostelka (†91): Před smrtí přišel o jedno oko!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Lubomír Kostelka (†91): Před smrtí přišel o jedno oko! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
24 fotografií