O rychle se zhoršujícím stavu Martin Kostelka informoval už v pondělí večer. "Naneštěstí se sešlo více zdravotních faktorů, a to dělá situaci neřešitelnou," řekl Kostelka Blesku k tátově aktuálnímu zdravotním stravu. "Před týdnem převezen z Rehabilitační kliniky Malvazinky s těžkým srdečním selháním do Motola na Kardiologickou kliniku na koronární jednotku. Zde se přes veškeré úsilí a intenzivní léčbu rozvinul oboustranný zápal plic, který často u seniorů komplikuje už tak primárně závažný stav. Z tohoto důvodu je prognóza velmi špatná a není možnost ji zvrátit,“ říká.

Podle Martina Kostelky je vše bohužel už jen záležitostí nejbližších dní. "Stav vědomí se také zhoršuje každým dnem, což je na druhou stranu milosrdné, protože si bezvýchodnost svého stavu neuvědomuje," dodal Martin Kostelka pro web idnes.cz.

Lubomír Kostelka má na svém kontě stovky filmových i divadelních rolí. V divadle začínal v 50. letech v Českém Těšíně, odkud se přes Brno dostal do Prahy. Nesmazatelnou stopu zanechal i ve filmu, třebaže hrál spíše menší role. „Herecký rekordman", jak se někdy Kostelkovi říká, se až do pozdního věku objevoval rok co rok v několika filmech a seriálech. V roce 1999 byl nominován na Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli ve snímku Kuře Melancholik.

Podívejte se na videa s Lubomírem Kostelkou!

Video
Video se připravuje ...

Kostelka dnes slaví 90! Už tři roky nemám ženskou! Teď už budu žít sám! Petr Macek, Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Kostelka alias děda Lubin z Kouzelné školy: Přišel jsem o jedno oko! Petr Macek, Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Lubomír Kostelka na prahu 90tky: Překonal obří zdravotní potíže! Jaké? Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
36 fotografií