Tím si splní i svůj sen z dětství. „Už jako malej jsem chtěl prodávat zmrzlinu. Připadalo mi to jako hezká činnost, protože lidem rozdává radost,“ svěřil Jirka. Prodávat zmrzlinu kopečkovou ale odmítá. Pouze točenou. „Točit tu zmrzlinu, to mě láká. To je vlastně umělecká práce,“ prohlásil herec a dabér, který bude prodávat tzv. Pomíkovu zmrzlinu.

Na ten nápad přišel, když odjel se čtyřletou dcerkou Aničkou do Českých Budějovic za svými rodiči. „Bylo strašný vedro a šli jsme na zmrzlinu, no a já si v tu chvíli vzpomněl, jak do mě Pavel Pásek pořád hučí: Najdi si práci! Hned jsem mu volal, jak by se mu líbilo, kdybych se živil jako zmrzlinář. A byl nadšený,“ zavzpomínal Pomeje.

Filmový producent mu také slíbil, že ho založí a stroje na zmrzlinu mu koupí. A dokonce mu dá na točenou zmrzlinu prostor v motorestu na D1, který vlastní. „Tak samozřejmě, že by se mi líbila pěší zóna v Praze, o to se ale pokusím časem…“ vtipkoval Pomeje.

Zdravotní a hygienická povolení už má, zbývá si nechat ušít bílý mundúr s bílou zmrzlinářskou čepicí na míru a sehnat bílý šátek na krk. „To abych zakryl tu díru do krku a neděsil zákazníky,“ povzdechl si Jirka.

Video: Patrasová a Pomeje: Líbačka před novináři! Co je k sobě táhne?

Video
Video se připravuje ...

Patrasová a Pomeje: Líbačka před novináři! Co je k sobě táhne? David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
47 fotografií