Herec a producent se po dlouhé době ukázal na veřejnosti na oslavě 1. narozenin kasina ve Vestci. Přišel oblečen ve světlých roztržených džínách a šedé mikině s kapucí, kterou si občas přetáhl přes hlavu. Prošedivělá kštice, ztrápený výraz a fleky na bílém tričku i mikině mu moc nepřidaly. Naopak... Otvor v krku, ve kterém má slavíka a ze kterého si musí čistit hleny, poprvé vůbec neskrýval.

Zdálo se, že zdravotně je už na tom lépe, ovšem psychicky pro něj byla akce dost náročná. Po nutném zákroku, kdy mu vyoperovali hlasivky a hrtan, má Jiří otvor v krku, který si zacpává, pokud chce něco říct. Kvůli tomu se ve společnosti necítil ve své kůži. „Ve společnosti jsem teď dlouho nebyl. Možná už je to rok. Cítím se trochu divně," přiznal Blesku zkroušeně.

Zejména mu vadil hluk na akci, jelikož pak nebyl skoro slyšet a nemohl se tak bavit s přáteli. Vyřešil to ale po svém a svou náklonnost dal známým najevo fyzicky. S kolegou, nadcházejícím osmdesátníkem, Jiřím Krampolem se nadšeně vítal a pánové si dali hlavy tak k sobě, jako by hráli berany, berany, duc.

Ještě emotivnější bylo ale Pomejeho setkání s Dádou Patrasovou (62), která se ho jala se slzami v očích utěšovat a soucitně hladit po tvářích. Dvojice se pak neudržela a vyměnila si dlouhý přátelský polibek.

Podobně se Jiří měl také ke svému dlouholetému kamarádovi a mecenáši Pavlu Páskovi (51). Producent mu totiž pomohl i po rozchodu s manželkou Andreou (29), kdy si musel hledat nové bydlení. Posléze byl ale Pásek na něj naštvaný, protože mu nedal vědět, jestli v půjčeném bytě od něj ještě zůstane, nebo už si sehnal něco svého.

To už ale zřejmě pánové hodili za hlavu. Bavili se zase jako dřív a dokonce to byl prý Pavel, kdo Pomejeho pozval. „Já dostal taky pozvánku, tak jsem přišel s Pavlem," vysvětloval herec, který se v casinu zdržel ale jen necelou hodinu a pak odjel. Snad mu časem bude lépe a bude schopen se vrátit do společenského života, jaký vedl dřív.

VIDEO: Jiří Pomeje po rakovině hrtanu: Opuštěný, zbědovaný a odmítá JÍST!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Pomeje po rakovině hrtanu: Opuštěný, zbědovaný a odmítá JÍST! Tereza Kuhnelová, redakce Blesk

 

Fotogalerie
121 fotografií