Kniha Pane, vy jste režisér! přináší fantastický pohled do zákulisí natáčení Vorlíčkových filmových hitů! Podle údajů, které dal autor režisérovy biografie Petr Macek dohromady, Popelka v době prvního uvedení v roce 1973 utržila při téměř třech milionech návštěvníků »jen« 8 796 508 korun československých.

Komedie Jak utopit doktora Mráčka, kde si znovu zahrála Libuše Šafránková (64), pak v roce 1975 do kasy filmových studií přinesla na tu dobu neskutečných 15 233 846 – tedy dvojnásobek. Diváků však měla paradoxně o něco méně. V mezidobí totiž notně podražily vstupenky...

Popelka s Mráčkem a ještě Dívkou na koštěti také soupeří v prodeji do zahraničí. Z Vorlíčkových filmů suverénně vedou právě tyto tři. Režisérovou osobní srdcovkou byl pak paradoxně úplně jiný film, a to crazy komedie Pane, vy jste vdova! „Právě proto jsem pro knížku využil tento název,“ vysvětluje spisovatel Macek.

A proč slavný kumštýř tíhl právě k tomuto filmu? „Mám pocit, že zde jsme s Milošem Macourkem dosáhli téměř na sto procent záměru, který jsme se snažili dodržovat ve všech našich scénářích – mít každou scénu něčím vtipnou nebo zajímavou,“ dodával Vorlíček. Slavný režisér zemřel 5. února 2019.

Režisér Václav Vorlíček byl »továrna« na peníze
Autor: Martin Hykl

VIDEO: Václav Vorlíček (†88) před smrtí sepsal vzpomínky: Kteří herci ho zlobili?

Video
Video se připravuje ...

Václav Vorlíček (†88) před smrtí sepsal vzpomínky: Kteří herci ho zlobili? David Turek, Aleš Brunclík

VIDEO: Tajemství filmů Václava Vorlíčka! Co se skrývá v jeho biografii?

Video
Video se připravuje ...

Tajemství filmů Václava Vorlíčka! Co se skrývá v jeho biografii? David Turek, Aleš Brunclík

VIDEO: Křest knihy Václava Vorlíčka

Fotogalerie
138 fotografií