Šimánek, proslavený rolí Pana Tau, ve filmu ztvárnil bohatého továrníka Kelletiho, který podezírá svou ženu, herečku z nevěry a plánuje její vraždu. Do připravené léčky ale padne sám. „Je tam scéna, kdy se podívá z okna a v tu chvíli sjede rozbitá roleta a usekne mu hlavu, která odletí do záhonu růží,“ vzpomínal Vorlíček ve své biografii Pane, vy jste režisér! na scénu, která Šimánkovi přinesla pořádné trápení.

Přehlídli hnízdo

Herce totiž kvůli tomu museli zakopat do země, ze které mu koukala jen hlava. „Přijelo auto se zahradnickou hlínou, zasypalo ho, nasázely se kolem něj růže a bylo. Jenomže se stal hrozný průšvih. Jak rekvizitáři tu zahradnickou zeminu někde nabírali, nevšimli si, že v ní mají hnízdo červení mravenci! Naložili ji i s nimi. Když se scéna natočila a Otto vylezl ven, měl kolem krku široký červený pruh, jak ho pokousali!“ hrozil se ještě po letech Vorlíček.

Ani nemrkl!

Herec prý ale ani nehnul brvou. „Otto byl opravdový profík, ležel v té hlíně a ani nemrkl. Dělal mrtvýho, zatímco ho ty potvory hryzaly. Věděl, že se na těch pět vteřin záběru nesmí pohnout, a vydržel to,“ složil kamarádovi a kolegovi poklonu režisér.

Fotogalerie
22 fotografií