S inženýrem Milanem Č. (†88) se znal její manžel od dětství. Byli spolu ve Skautu, odkud měl Milan celoživotní přezdívku Uršus a Radek zase Racek. „Měli se strašně rádi, pořád si volali, vídali se. Milan byl vlastně i takový náhradní tatínek Ondry. Tak k sobě měli blízko...“ rozpovídala se Gregorová.

Ve výroční den smrti slavného herce se rok co rok scházeli jeho nejbližší přátelé se vdovou, aby zavzpomínali. A Milan nikdy nechyběl. „I letos měl být s námi. Místo toho mi jeho paní zavolala, že zemřel. Bylo to pro mne moc těžké. Věděla jsem, že až za Radkem půjdu na hrob s květinami, budu mu to muset sdělit,“ řekla Blesku herečka. „Bylo to o to těžší, že Milan nám pomáhal ukládat Radka do hrobu...“

Proto byla Gregorová ráda, když se jí v úterý nabídla kamarádka, že půjde na vyšehradský hřbitov s ní. Vdova nejprve položila na hrob rudé růže s červeným srdíčkem a zapálila svíčku. Potom políbila manžela, resp. jeho tvář zvěčněnou na náhrobku, a tu smutnou novinu mu pošeptala...

„Vždycky si s ním povídám! Ale ne nahlas, aby si někdo nemyslel, že jsem blázen,“ svěřila se Gregorová. Když měla tři roky doma urnu, zvykla si s manželem povídat a líbat ho. „Nic naplat, Radka mám stále pod kůží a jinak tomu už nebude,“ dodala vdova.

Po návštěvě hřbitova Hana Gregorová s kamarádkou povečeřela v restauraci. Vzpomínalo se tentokrát nejen na Radka, ale i Milana. „Syn Ondra s námi nebyl, je v cizině,“ prozradila herečka Blesku. „Ono je jedno, kde si člověk vzpomene. Hlavně, že si vzpomene...“ dodala máma.

Ondřej Gregor Brzobohatý (34) už v úterý dopoledne na svém profilu na sociální síti zveřejnil svou fotku z dětství s tátou. Místo komentáře k ní připojil výmluvné srdíčko.

VIDEO: Gregorová s mladším přítelem: Rozchod byl na spadnutí! Ale odpustila jsem mu!

Video
Video se připravuje ...

Gregorová s mladším přítelem: Rozchod byl na spadnutí! Ale odpustila jsem mu! David Turek, Jan Jedlička


 

Fotogalerie
69 fotografií