První láska Sváťa Macháčková

Vztah to byl platonický, ovšem velmi silný. Bydlela v malé vesničce Poličné a Brzobohatý ji vždy doprovázel domů. Byla velmi krásná. Všechny překvapilo, že si sáhla na život. Radka to hodně ranilo a trápilo. Měl totiž pocit, že jí mohl nějak pomoci. Jednou dokonce přišla za jeho matkou a stěžovala si na partnerské problémy. Chtěla za každou cenu mluvit i s Radkem. Osud to chtěl ale jinak a Radek ji už nezastihl.

První manželka Jarmila Kolářová

Brzobohatý byl idolem mnoha žen. Ulovila ho ale Jarmila Kolářová, která byla také herečka. Stačilo málo a Radek se mohl stát námořníkem. Jeho táta i dědeček byli námořní důstojníci a dokonce společně propluli i bermudský trojúhelník. Jenže manželka ho donutila zakotvit. S Jarmilou měl dceru Radanu a od ní vnuka Josefa.

Druhá manželka Jiřina Bohdalová

Radek a Jiřina se potkali v roce 1964 při natáčení filmu Hvězda zvaná Pelyněk. V 70. letech byli nejslavnějším hereckým párem, miláčky publika. Každý z nich už předtím jednou manželstvím prošel, tak věděli, co chtějí. Jiřina už měla dceru Simonu, Radek dceru Radanu. Zdálo se, že nic nebrání tomu, aby spolu romanticky oslavili zlatou svatbu. Osud tomu ale nepřál. Na konci 80. let se začalo mluvit o krizi manželství. V roce 1981 poznal Brzobohatý při natáčení na Slovensku herečku Hanu Gregorovou, která mu učarovala. Byl to poslední důvod k opuštění společné domácnosti s Bohdalovou. Herec tím nadlouho zasáhl její srdce. Bohdalová se pak už nikdy nevdala. Trpěla. Vlastně mu jeho zradu odpustila až po více než 30 letech. Ale její city k němu trvají pořád. Přežily i samotného herce. 

Třetí manželka Hana Gregorová

Jejich láska se zrodila uprostřed Vysokých Tater, kde vznikal film Noční jezdci. „Seznámili jsme se před 32 lety, bylo to začátkem července, byl jsem v uniformě a najednou jsem zahlídl krásnou ženskou, kterou jsem nikdy předtím neviděl,“ vzpomínal Brzobohatý. Po tříleté známosti se jim narodil jediný syn Ondřej. Gregorová má ještě dceru Rolu ze vztahu s Jordáncem.

Fotogalerie
36 fotografií