Ačkoliv na 12. září připadalo výročí jeho úmrtí, hrob Radka Brzobohatého na pražském Vyšehradě tomu zpočátku ani trochu neodpovídal. Kdo kolem něj během ranních a dopoledních hodin procházel, viděl jen neumytý náhrobní kámen. Žádnou zapálenou svíci, dokonce ani květinovou výzdobu.

Skoro se zdálo, jako by už na představitele pohádkového Mrakomora všichni zapomněli. Ovšem jeho nejbližší měli vzpomínku na něj přece jen v srdci. Podle Hany Gregorové (65) si jej ale chtěli připomenout především v soukromí a klidu. „Už celý týden myslím na to, že Radek má dnes výročí. Je to strašný, těch pět let, myslím na něj víc a víc,“ prozradila deníku Aha! herečka.

„Jako každý rok se dnes potkáme s rodinou, jeho pár nejbližšími přáteli a zavzpomínáme. Na hrob ještě půjdeme,“ uvedla a na mysli měla jistě zejména syna Ondřeje (34) a svou dceru z prvního manželství Rolu (38), která sice nebyla Brzobohatého, přesto ale kdysi ráda přijala jeho příjmení. Gregorová nakonec svůj příslib dodržela a na hřbitov se k večeru skutečně vydala. Na hrob zesnulému muži položila kytici rudých kůží a zapálila i svíčku.

Nejedná se přitom o první komplikace s místem hercova posledního odpočinku. Nejprve vdova vůbec neuvažovala o hrobu a urnu s manželovými ostatky měla doma. Teprve po roce rozhodnutí přehodnotila a další tři roky trvalo, než se Brzobohatý dočkal hrobu vybudovaného za 100 tisíc korun.

Slavný herec by se asi ostatně dost podivil, co všechno se za posledních pět let stihlo změnit. Nejenže se jeho syn stačil oženit s Taťánou Kuchařovou (29) a několikrát si změnit příjmení, ale ve vile v Říčanech teď navíc po boku jeho manželky žije její o 32 let mladší přítel Ondřej Koptík. Divadlo Radka Brzobohatého, které pro něj Gregorová založila v roce 2004 jako dárek, teď navíc vede někdo jiný. Dokonce se tu v den hercova výročí smrti ani nehrálo.

VIDEO: Gregorová o konci v divadle Radka Brzobohatého: Ztratila jsem motivaci!

Video
Video se připravuje ...

Gregorová o konci divadla Radka Brzobohatého: Ztratila jsem motivaci! David Turek, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
54 fotografií