Herce to trápilo, přestože nenesl vinu. Dívka měla problémy a potřebovala se svěřit. Ale Radek byl v Praze. Brzobohatý si dlouho vyčítal, že nepřijel domů na Moravu o den dřív.

Někdy stačí jedno slovo. Kdybych ji zastihl, mohla třeba ještě žít,“ trápil se ještě dlouho potom herec. Fešák Radek Na Brzobohatého dívky i ženy letěly. Mohl mít každou, na kterou si ukázal. Stávaly na něho frontu v divadle.

Přesto se fešný herec velmi brzy oženil. Vzal si spolužačku z DAMU Jarmilu Kolářovou (79). Oběma bylo pouhých dvacet let. Po devíti letech manželství se jim narodila dcera, která dostala jméno Radana. Ale vztah nefungoval, jak by měl.

První rozvod „Rozdělilo nás odloučení,“ řekla po letech Kolářová. „On byl v angažmá v Olomouci, já v Jihlavě. Pak byla já v divadle v Příbrami a Radek v Praze. Nějak to samo od sebe uschlo,“ zhodnotila soužití na dálku sama exmanželka. Právě ona požádala nakonec o rozvod. Dceři byl teprve rok a starala se o ni Jarmilina matka. „Ale Radka jsem milovala a on mě taky. Aspoň si to myslím,“ dodává herečka.

Fotogalerie
32 fotografií