Na světě přece není nic bolestnějšího než přežít svoje potomky. A paní Věra to zažívala už podruhé! „Měl jsem o babičku strach. Proto jsem také maminčinu smrt neoznámil přes ČTK hned večer, ale až ráno. Chtěl jsem to říct nejdřív babičce a osobně,“ řekl Blesku Adam Pavlík, syn a vnuk obou Věr.

Přestože se zpěvaččina maminka snažila být statečná, Adam si nebyl jist, jak poslední rozloučení zvládne. Paní Špinarová se ale i přes svůj úctyhodný věk rozhodla s dcerou rozloučit. A pohřeb nakonec statečně přestála.

„Babička s mojí dcerou Johankou to zvládly se ctí,“ komentuje Adam. Nezměrný smutek skrývala za černými brýlemi, přes jejichž skla se dalo tušit, jak moc je své dceři v tváři podobná.

Věřin exmanžel a Adamův táta Ivo Pavlík (83) si do obřadní síně netroufl. Před pohřbem emoce udělaly své a jemu se udělalo zle. „Báli jsme se o něj, i když je v Ostravě, nebrali jsme ho sem,“ vysvětlil Pavlík jr. na hřbitově.

A babičku nechal Adam rozhodnout rovněž o tom, kde bude slavná rockerka pohřbena. „Už rozhodla. Mamka spočine v rodinné hrobce nedaleko Ostravy,“ prozradil Blesku Adam.

V hrobce leží už její syn Luboš (†27), kterého v roce 1981 přímo na Štědrý den ubili k smrti v Praze na Smíchově. Tehdy se zpěvačka, která s bratrem vyrůstala a milovali se, totálně zhroutila.

Bratrova smrt se nadlouho podepsala na její psychice. Paní Věra takhle bude mít obě děti pohromadě a vyhlídku, že jednou spočine u nich...

Video
Video se připravuje ...

S Věrou Špinarovou se přišly rozloučit tisíce lidí. David Turek

Květiny pokryly hrobku

„Na hrobku jsme také už odvezli ty nádherné květiny, které maminka od fanoušků, kamarádů a kolegů dostala. To množství bylo ale tak neskutečné, že se tam všechny nevešly,“ přiznává Adam a prostřednictvím Blesku všem vzkazuje: „Neskutečně mě dojalo, kolik lidí se přišlo s mamkou rozloučit, a chtěl bych jim za to hrozně moc poděkovat!“

Syn mlel z posledního...

Babička Špinarová, zdá se, je nejsilnější ze všech. Adam, jak svěřil Blesku, v den pohřbu mlel z posledního a bylo to na něm vidět. Držela ho ale manželka Jarka, s kterou, když si po 15 letech vzal, udělal matce tu největší radost. A velkou oporu měl i v dceři Johance (14), která byla pro zpěvačku vším.

Pro ni a její rodiče Věra žila a pro ně také neustále zvelebovala milovanou usedlost ve Fulneku, kde v posledních letech žila. V podkroví pro ně vybudovala pětipokojový byt, na terase krytou vířivku...

Podívejte se na video z pohřbu Věry Špinarové:

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozloučení s Věrou Špinarovou Karel Janeček

Video
Video se připravuje ...

Věra Špinarová (†65): Pár dní před smrtí natáčela TopStar! Co řekla o Heidi Janků? FTV Prima

Fotogalerie
66 fotografií