„Mamce by se to líbilo a myslím, že si to zaslouží,“ řekl Blesku zpěvaččin syn Adam Pavlík (42). Kolem osmé hodiny ráno pohřební služba přiveze do smuteční obřadní síně rakev. Adam přijede vše zkontrolovat a přinese zarámovanou maminčinu fotografii.

„Potom se vrátím za rodinou a nechám tam jen ochranku,“ řekl Blesku. To pro případ, že by se chtěli objevit nevítaní hosté, jako třeba zpěvaččin druhý manžel Vítězslav Vávra (63).

Ten totiž nevybíravě Adama osočil, že Věru uštval neskutečným množstvím nasmlouvaných koncertů, pročež mu Pavlík jr. slíbil: „Až tě potkám, Vávro, rozbiju ti hubu!“ A hned ho prohlásil za osobu na pohřbu nežádoucí...

Od devíti hodin do pravého poledne se v ostravském krematoriu mohou se zpěvačkou rozloučit obyvatelé Ostravy a všichni fanoušci. K tomu jim budou z reproduktorů znít zpěvaččini oblíbenci, jako Aretha Franklin (75) či Janis Joplin (†27).

„Prostě ty, které máma obdivovala,“ vysvětlil syn. Po dvanácté hodině se krematorium zavře a jeho zřízenci u rakve upraví květiny a věnce, včetně těch, které přiveze kurýr od Věřiných kamarádů a kolegů, kteří se nemohli posledního rozloučení zúčastnit. V odpoledních hodinách se krematorium opět otevře a s Věrou se přijde rozloučit rodina, nejbližší přátelé, kamarádi a kolegové.

„Velmi krátce promluví jeden člověk, ke kterému měla mamka hodně blízko. A potom už bude hrát pouze její oblíbená hudba. Nechci velké řečnění, mamka byla zpěvačka,“ vysvětlil Adam s tím, že po druhém obřadu se ti nejbližší sejdou na pohřební hostině, kde na malou zpěvačku s velkým hlasem zavzpomínají.

Vše o Věře Špinarové naleznete: ZDE!

To je dojemné: Takhle se loučili Ostravané s rodačkou Špinarovou

Video
Video se připravuje ...

To je dojemné: Takhle se loučili Ostravané s rodačkou Špinarovou. Blesk - Karel Janeček

Poslední rozhovor Věry Špinarové (†65): Primě ukázala svůj dům!

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Věry Špinarové (†65): Primě ukázala svůj dům! FTV Prima

Syn Špinarové Adam: Po smrti mámy mám v hlavě guláš...

Video
Video se připravuje ...

Syn Špinarové Adam: Po smrti mámy mám v hlavě guláš... FTV Prima

Fotogalerie
45 fotografií