Štefan pojal oslavu na jevišti v uvolněném stylu a tak trochu herecky. Přišel bosky a s košilí přes smokingové kalhoty. Během předehry se dooblékl.

Pěvec měl sice kulatiny už 3. srpna, ale musel oslavu odložit. „Sešli jsme se v létě jen v úzkém kruhu rodinném, měl jsem totiž smlouvu na Zlato Rýna v Chicagu, strávil jsem tam tři měsíce,“ vysvětlil Štefan, proč se koncert konal až v půlce listopadu.

Dokonce chyběl i na zářijovém narozeninovém koncertu své ženy Hany Zagorové (70) v Lucerně. Poslal ale dojemné vyznání. A o to víc se těšil do Národního divadla.

Vše si vynahradil. Margita si vystoupení složené z patnácti árií a dvou předeher náležitě užíval. Spolu s ním zazpívala například Eva Urbanová (55) a Eva-Maria Westbroek (46). Potlesk a výkřiky bravo nebraly konce. Z pěvce sálala ohromná energie.

„Moc jsem se těšil. Dal jsem do koncertu všechno, jsem ale teď úplně vyšťavený,“ přiznal s úsměvem Štefan. A kdo že celou tu švandu ve Zlaté kapličce platil? Tak třeba bublinky ze Starého Plzence poslal sponzor…

Fotogalerie
48 fotografií