Nepovedený vtip, který nepochopil jak nikdo v sále, tak ani u obrazovek a na který se nachytal celý pořadatelský tým Českých lvů v čele s držitelem Oscara, režisérem Janem Svěrákem, připravoval tým kolem falešného Jima Carreyho jedenáct dnů. Po tu dobu vyjednávali s Českým lvem o „Carreyho“ účasti.

O tom, že je světová hvězda falešná, nevěděla ani moderátorka, která falešného komika v začátku večera přeřeknutím přivítala na jevišti. „Měla jsem informace od Honzy Svěráka, že to bude on. Vzhledem k tomu, že tomu předcházela týdenní jednání s Carryho manažery, neměla jsem důvod nevěřit,“ řekla časopisu Téma Lucie Výborná, která se dosud odmítala k celé kauze vyjadřovat.

Ještě po přenosu reportérovi Blesk.cz tvrdila, že to byl Carrey určitě pravý. Věřila tomu stejně, jako tomu věřil Jan Svěrák. Až v neděli si spolu s ostatními uvědomila, že si z nich někdo dost vystřelil, a proto rázem odmítla celou věc komentovat s tím, že je unavená.

Video
Video se připravuje ...

Ztrapnila se i Lucie Výborná: „Byl to OPRAVDU Jim Carrey!“ David Turek, Jan Brunclík

Výborná popsala, jak během čekání na „hollywoodskou hvězdu“ dostávala z režie pokyny do sluchátka. „Představte si, že mluvíte před plným Rudolfinem, jste těsně před uvedením Jima Carreyho a najednou vám do sluchátka v uchu režisér řekne: ‚Nemáme ho. Je už v budově, ale ne v zákulisí. Mluv dál.‘ Takže mluvíte, snažíte se formulovat myšlenku a do toho za pár desítek vteřin slyšíte: ‚Je tu, uveď ho.‘ Tak se snažíte vrátit a logicky navázat, uvedete ho jako Johna – Jima Carreyho... A na jeviště vleze divný pán s rachejtlí,“ řekla pro Téma.

„Myslela jsem, že bude něco následovat, krátká řeč – podle původní dohody. Ale on zmizel. V té chvíli jsem měla před sebou ještě dvě hodiny přímého přenosu, který stál a padal se mnou. Fakt nebyl čas myslet na to, jestli mu někdo nezkazil plastiku,“ nechala se slyšet Výborná.

Právě nepovedenou plastikou vysvětlovala do médií svůj fatální omyl také šéfka České filmové a televizní asociace Tereza Rychnovská.

Fotogalerie
7 fotografií