S celebritami z celého světa se Jan Hovorka seznamuje už dvaadvacet let. Jeho sběratelskou vášeň odstartovalo setkání s Michaelem Jacksonem, ale svou první samostatnou fotografii s hvězdou získal s popovou princeznou Britney Spears. „To je také fotografie, které si nejvíce vážím. Britney jsem potkal na udílení světových hudebních cen v Monte Carlu,“ svěřil se Blesk.cz milovník celebrit.

O tom, že je vášnivým fanouškem, svědčí fotografie s českými i světovými hvězdami, které má vystavené všude po svém bytě. Kromě největšího klenotu ve sbírce - Michaela Jacksona, má ve své vitríně snímky s představitelem Brandona Walshe Jasonem Priestleym, Ricky Martinem nebo Mickey Rourkem. 

Za celebritami kdysi jezdil po celém světě, nyní už se zdržuje pouze ve své rodné zemi. Mnohé úlovky nachytal i na filmovém festivalu v Karlových Varech, který začíná už zítra. Čtenářům Blesk.cz tak poradil, jak se s celebritou světového formátu sblížit. Letošní hvězdou Varů bude totiž oscarový herec Mel Gibson.

Chce to hodně štěstí a odvahy. Nesmíte tam vyloženě přijít jako fanoušek, který řve, a hulákat. To vás automaticky vyvedou. Musíte se chovat klidně a důstojně. Přijít tam s nějakým respektem a mít pro ně připravenou otázku, na kterou znají odpověď. Tím se s nimi dáte do řeči a pak už to jde samo,“ vysvětlil Hovorka.

Video
Video se připravuje ...

Jak se dostat k celebritě a získat její podpis Jan Jedlička, Tereza Kühnelová

Navíc dal čtenářům i pár tipů, kde by si měli na celebrity ve Varech počíhat. „Určitě na nějaké párty. Tam oni chodí,“ dodal Jan s tím, že se člověk hlavně nesmí nechat odradit. Jemu samotnému se trpělivost vyplatila už mnohokrát. „Nejtěžší bylo dostat se k Michaelu Jacksonovi. S pár lidmi jsme mu chtěli předat cenu za české fanoušky, ale pořadatel koncertu nám to bohužel neumožnil. Vlastní pílí jsme se pak dostali až do Bukurešti, kde jsme se setkali s fotografem Michaela Jacksona. Ten mu tu cenu vyfotil a ukázal a později řekl, že k Michaelovi můžeme a že mu cenu můžeme předat osobně,“ svěřil se Hovorka a jako důkaz nám ukázal fotografii s Králem popu a jeho podpis.

Podobný zážitek má i se Sofií Loren, která letos v Praze předávala Gabriele Frankové korunku krásy. Když už to vypadalo, že Hovorka její podpis na kalendář s její podobiznou nezíská, ujala se všeho manažerka a byla to právě Sofia, která Honzovi nakonec kalendář vrátila osobně i s podpisem. Naopak nejhorší zkušenost měl s akčním hrdinou Steven Seagalem, který se prý choval arogantně.

Kalendář se Sofií Loren je jedním z mnoha suvenýrů, které má lovec celebrit ve svém bytě. Přiznává, že to u něj sice vypadá trochu jako v Disneylandu, ale na všechny své úlovky je patřičně hrdý. Schovává všechno od fotografií, přes vstupenky na koncerty, čepice, rukavice, až po figuríny či malé repliky domečků Mickey Mouse a jiných. Snímků se slavnými tvářemi má doma kolem padesáti, ale zážitky s nimi jsou nevyčíslitelné. Desítky tisíc korun investované do cest, koncertů a výletů za svými idoly tak rozhodně stály za to je utratit.