Spolupráce s Martinem Fingerem a Kateřinou Lojdovou ale na jevišti přesto skvěle funguje. Anebo právě proto… „Pracovalo se mi dobře a zároveň náročně. Ale já jsem věděl dopředu, že to tak bude. Neobsazoval jsem tuhle hru podle toho, že se známe a bude to jednodušší. Věděl jsem, že to bude složitější. Je to hrozné, jak to sedí, že je to skutečně moje bývalá manželka a nejlepší kamarád,“ přiznává Sokol, který si s exmanželkou před diváky vystřihne několik milostných scén.

Inspiraci k tomu, aby do hry promítl kus sebe a svého vlastního života, možná Sokol čerpal přímo u autora Zrada Harolda Pintera. Ten hru v sedmdesátých letech napsal na motivy vlastního mimomanželského poměru. „Já myslím, že když lidem chceme něco dát, tak do toho musíme investovat něco víc, nejenom nacvičit něco, co se nás úplně netýká. Já těch divadel nedělám zase tolik, a tak se vždycky snažím, aby to bylo něčím výjimečné. A tohle je výjimečné tím, že to mnohdy skutečně bolí,“ vysvětluje známý bavič z Partičky.

Hru podle něj ocení spíše starší a pokročilí, tedy lidé, kteří na poli lásky už něco zažili. Vzhledem k tomu, kolikrát se ale Sokol objeví na pódiu tak, jak ho pánbůh stvořil, užijí si ji bezpochyby i mladší ročníky, především něžného pohlaví.

Kdo další šel donaha

Pavel Liška

I známý herec byl na prknech, která znamenají svět, nucen odhodit šaty a stud. Ve hře Na dně se v pražském Divadle Na zábradlí divákům zcela odhalil. „Jsem stydlivý, ale tohle je divadlo a sem to prostě přirozeně patří a zapadá,“ vysvětlil. Už předtím stál zcela nahý čelem k publiku v komedii Ubu se baví.

Aleš Háma

Háma je veselá kopa, takže ani z toho, že v divadelním kuse Frankie & Johnny musel odhodit svršky, si nedělal těžkou hlavu. „Nehubl jsem kvůli tomu, bylo mi to úplně jedno. A ani při tom svlékání neřeším, kdo na mě kouká, měl jsem v publiku rodinu, manželku i tchyni, ale na to nestíhám myslet. Nahota mi vlastně nedělala žádný problém,“ holedbal se.

Eliška Bučková

Eliška Bučková se jakožto modelka svým tělem živí. Na mole ji ale můžeme vídat maximálně v prádle. Během své divadelní premiéry v muzikálu Hamlet ale musela jít s kůží na trh »naostro«, což cudné katoličce dělalo trochu problém, ač toho diváci opravdu moc neviděli. Nervozitu vyřešila po svém. „Dala jsem si na kuráž dva frťany slivovice,“ přiznala po premiéře.

David Prachař

Nahota na jevišti se nevyhýbá ani Národnímu divadlu. Ve hře Král Lear musel jít úplně donaha představitel hlavní role David Prachař. „Když jsem tu roli přijal, někteří mi říkali, že jsem na roli krále Leara mladý. Jenže… Takhle pojatou roli musí představovat herec, který je na tom fyzicky přijatelně,“ řekl.

Zdeňka Žádníková- Volencová

Herečka, známá především ze seriálu Velmi křehké vztahy, má na divadelní nahotu také jasný názor. „Nahota na jevišti je ošemetná, záleží na situaci, kterou herec hraje, a co je jejím důvodem. Ve hře Příběhy obyčejného šílenství v pražském Dejvickém divadle jsem hrála v prádle a necítila jsem se nijak špatně,“ přiznala.