Na rovinu – my gayové máme sklon k tomu být v některých situacích víc hysteričtí. To, co ale předvedl Vlastimil Harapes, navíc na večíku plném kolegů a novinářů, to vypadá jako novodobá komedie století. Kabaret uraženého mučedníka… Myslím, že každému z nás je v důsledku úplně jedno, jestli je baleťák gay, nebo heterosexuál. Vystupuje jako učesaný slušný umělec, který se před zraky dětí nikdy neobnažuje s růžovým boa kolem krku, takže o co jde…

Gay pride v Praze.
Autor: Blesk - Dana Kolářová

U slavných lidí je to většinou tak, že pravdu o jejich orientaci znají všichni v jejich okolí a 90 % fanoušků to už taky slyšelo. A jen sám jedinec má možná z pocitu strachu potřebu vytvářet dojem, že tohle téma se ho netýká. V rozhovorech říká: „Partnerku nemám, jsem sám šťastný.“ Nebo „momentálně jsem singl“ a v překladu to znamená, že už 20 let tajně miluje kolegu z divadla, televize… Jen se to bojí říct, a tak raději dělá, že šuškandu z vedlejší šatny neslyší. Vybraní jedinci to ještě prokládají homofobními kecy, aby se chovali dostatečně chlapsky.

Gay láska. Komu vadí?
Autor: Blesk - Dana Kolářová, Martin Hurda, Ladislav Křivan, David Malík, Pavel Hofman

Když před dvěma lety nastoupila „gay teta“ Květa a pronesla, že je Harapes „dost teplej“, byla to pro baleťáka ideální příležitost, aby toho mediálně využil a získal od veřejnosti pozitivní body za upřímnost. Místo toho se chová jako obézní žena, která od rána do večera láduje větrníky, bůčkem a colou a pak se urazí, když o ní někdo řekne, že je tlustá.

Video
Video se připravuje ...

Vyvrcholením večeře u druhého úterního hostitele Vlastimila Harpese bude mořský ďas na indickém koření tandoori a k tomu perská rýže. FTV Prima

Jestli Květa lže a způsobila mu tím potíže, měl ji hnát před soud. Jestli mluví pravdu, měl se zachovat hrdě a sebrat všem remcalům verbální zbraň dřív, než ji použijí.

Harapes místo toto staré dámě vmetl, že se jí štítí a že kdyby byla chlap, už by jí někdo namlátil. Nechci se pana Harapese dotknout, ale takovou reakci bych očekával od hysterické buzničky, na kterou ostatní gayové hrdí rozhodně nejsou. Mrzí mě, že umělec jeho kvalit neuměl najít glanc a nadhled.

Ve stínu realistické scény „útěk před vlastní identitou“ posílám pochvalný pozdrav Honzovi Musilovi, Aleši Cibulkovi s Michalem Jagelkou, Jitce Smutné, Lumíru Olšovskému, moderátoru Jirkovi Chumovi a dalším, co s homosexuálním přiznáním žijí šťastně a vyhýbají se díky tomu takovým trapným situacím.

Video
Video se připravuje ...

Fialová vs. Harapes: Neutíkej, baleťáku! Málem jí srazil k zemi! David Turek, Petr Soukup