Neustálé řeči, že spadla zase na dno a podlehla alkoholu, dovedly herečku až na psychiatrii. „To je pravda,“ přiznává vůbec poprvé hvězda komedie století S tebou mě baví svět. „Prostřeno! jsem vzala, abych dala všem najevo, že jsem fi t, nejsem odulá, nemám plastiku víček a nepiju!“ zdůrazňuje Šulcová. A dodává, že Primě kývla na nabídku ještě dřív, než jí sdělila honorář.

Spadla mezi diváky

Jaké tíživé okolnosti dovedly herečku na psychiatrii? „Měla jsem nemocnou štítnou žlázu a užívala prednison. To je dryák, po kterém jsem se začala zavodňovat,“ prozradila Šulcová Blesku. „Zrcadlům jsem se radši vyhýbala. Vypadala jsem hrozně.

A když jsem se náhodou zahlédla v novinách, byl to pro mě otřes. A ještě větší, když si všichni kolem mne začali myslet, že jsem odulá z chlastu. Já už 16 let neměla jediný hlt!“ zdůrazňuje herečka. Prednison vysadila, aby se přestala zavodňovat. Schytalo to ale pravé oko.

Herečka dokonce začala vidět dvojitě! „Nemůžete vůbec chodit po schodech. Vidíte je o deset centimetrů jinde. V divadle jsem spadla mezi diváky. Lidé takto postižení raději chodí pozadu,“ popisuje Šulcová, která šla s okem na operaci. „Oko mi museli celé vyndat a zase nandat. Logicky zůstalo větší, takže pár měsíců po operaci to vypadalo otřesně.“ Herečka ale začala znovu vidět.

Hledala pomoc u odborníků

Operované oko ji ovšem přivedlo do blázince. „Začalo se říkat, že jsem po plastice víček a že opět piju. Ty řeči mě zničily. Musela jsem vyhledat pomoc u odborníků,“ netají herečka. „Jsem Vodnář.

Ten dlouho ryje držkou zem, potom ale najednou povstane,“ míní Šulcová, která už prednison nebere. Výrazně zhubla, má obrovskou chuť do práce a ve VIP Prostřeno! to všem chtěla ukázat.

Fotogalerie
4 fotografie