Po letech odvykání je z Michala Penka křehký člověk, který si stále není jist, zdali má sílu vrátit se do světa showbyznysu. Začíná proto koncertovat mimo Prahu. „Na Kladně jsme vystoupili kvůli mé manažerce, která odsud pochází. Rád bych ale udělal nějaký koncert i v Praze, ještě ale nevím kdy,“ svěřil se Blesku nejistý Penk.

Produkce klubu v kladenském divadle mu ale spíš uškodila. Potíže s technikou způsobily, že zpíval do písniček z přehrávače. Zazněla nejznámější píseň O bláznech, dále Odpusťte nám a novinka s názvem Sráz. „Pořád ještě přepisuju texty, takže nic víc nemám,“ vysvětlil Penk. Jeho návrat díky tomu trval pouhých 20 minut, včetně přídavku v podobě písně Odpusťte nám.

Penka minulost poznamenala fyzicky i psychicky. „V poslední době se hodně modlím a snažím se, aby mi víra pomáhala to všechno zvládat,“ svěřil se, a víc už o svém životě nechtěl mluvit. Poté, co dozpíval, se opět stáhl do ústraní. „Mně hrozně vadí, že se ode mě moc očekává. To je kult osobnosti, který je uměle vytvořený,“ vysvětlil zpěvák Blesku, co ho nejvíc trápí.

Fotogalerie
4 fotografie