Po operaci a chemoterapiích se Urbánková vrhla opět s vervou do života. „Můj život rozhodně nepřipomíná běžný život důchodkyně. Jsem v jednom kole. Mám pořad v rádiu, jezdím koncertovat s kapelou a začíná nám další sezona muzikálu Hello, Dolly,“ popsala Urbánková.

Právě kvůli tomu, aby vše zvládala, musí hodně dbát na zdraví. „Seznámila jsem se s paní, která se věnuje ajurvédě. Ta mi doporučila jídelníček na pročištění organismu. Zrovna jsem poobědvala jáhly se zeleninou,“ popsala Urbánková. „Úplně jsem vynechala maso, nechybí mi. Občas si dám ryby,“ doplnila.

Dala dohromady výstavu brýlí

Zpěvačka po prodělané léčbě píše knihu o svém životě, jejíž ukázky Blesk publikoval. „Také jsem dala dohromady putovní výstavu svých brýlí. Je jich asi šedesát kousků. Ke každým mám příběh stejně jako Madelaine Allbrightová ke svým brožím. Výstava začala v Jihlavě, pokračuje do Velkého Meziříčí a pokračovat bude v pražském Divadle Hybernia, kde budu mít svůj velký koncert s řadou hostů a kde se také bude křtít moje knížka,“ dodala Urbánková.

Porazila zhoubnou nemoc

Nadě Urbánkové diagnostikovali lékaři rakovinu prsu předloni na jaře. Zhoubná ložiska měla v obou ňadrech a musel být proveden nejrazantnější zásah. Zpěvačce v červenci odstranili při operaci oba prsy. Poté musela během tři čtvrtě roku podstoupit sérii chemoterapií a ozařování i podpůrnou medikamentózní léčbu. Vloni na jaře se zotavila. Pravidelně ale dochází na kontroly ke svému ošetřujícímu lékaři. V současné době má všechny měřené hodnoty v pořádku.

po úspěšné léčbě rakoviny prsu začala mnohem víc dbát o své zdraví. „Chodím na pravidelné kontroly, všechny hodnoty mám podle doktorů v pořádku. Ale přesto se snažím dělat ještě víc. Teď jsem úplně změnila jídelníček a úplně jsem vynechala maso,“ řekla Blesku zpěvačka.

Fotogalerie
2 fotografie