Čelila fyzickému násilí, které řešila i policie, když ji Mahdal v opilosti napadl anebo najížděl svým vozem do jejího auta. „Raději dostat jednou pár facek, než když se k vám někdo měsíce chová jako k odpadu. Psychika se hojí déle než rány těla,“ svěřila Blesk.cz Součková.

To, aby se pokusila od Mahdala, na němž byla léta závislá, odpoutat a i se syny ho opustit, jí doporučil psycholog. „Odloučení bylo podle něj jediným řešením. Rozhodně nešlo o žádnou mstu tím, že bych Zdeňkovi sebrala děti. Naopak jsem o ně měla strach a nemohla jsem se dívat na to, jak se kvůli situaci doma trápí. Já jsem se snažila partnerovi vyhýbat. Zvlášť když byl opilý,“ pokračovala s tím, že psycholog Petr Šmolka v rodinné poradně jí velmi pomohl, aby neskončila u prášků na uklidnění. „Někdy jsem myslela i na sebevraždu… Nebýt dětí, nevím,“ povzdychla si Součková.

Mahdalova ex-partnerka: Musela volat policii >>

Situace se vyhrotila loni na podzim, kdy došlo i k fyzickým konfliktům. Po napadení musela volat i policii. Ta řešila i to, když herec, jehož hlasem mluví kromě Swayzeho i Eddie Murphy či Nicolas Cage, najel svým vozem do auta, jímž jela Součková.

Součková si za pomoci svých rodičů koupila na hypotéku dům jen pár kilometrů od bývalého bydliště, aby synové nemuseli měnit školu a prostředí. „Je mi až trapné, že mi moji rodiče za peníze, které měli naspořené na pohřeb, koupili novou kuchyň. Ale už za půl roku tomu tady kluci říkají doma,“ svěřila se.

Odloučení skutečně pomohlo i jejímu vztahu s partnerem. „Když má dobrou náladu, dokážeme se dohodnout na každodenních věcech, hlavně na péči o kluky,“ říká herečka. Otec na své syny posílá po pěti tisících korunách měsíčně. „Nestěžuji si, v rámci našeho soudnictví je to v podstatě nadstandard, a pokud přijdou s kluky větší výdaje, mohou mu o peníze říct. Tím, že společně nežijeme, si na syny našel i víc času, než měl dřív,“ chválí si Mirka. Jediné, co zbývá k úplnému vyřešení dvacetiletého svazku, je majetkové vyrovnání. Veškerý majetek je ale napsán na Mahdala, Součková za něj nebyla vdaná a vše zřejmě skončí u soudu. Mahdal se k celé záležitosti nechce vyjadřovat.

„Pracuju pro mateřské centrum a chtěla bych v jeho rámci založit skupinu pro osamělé matky, které si něčím takovým jako já také procházejí nebo prošly. Ze své zkušenosti vím, že bez toho, aby mě někdo podpořil nebo mi poradil, bych stěží dokázala soužití, kde jsem trpěla, ukončit,“ uzavřela Součková.