Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Malá koupelna: Jak ji zvětšit, aby se do ní vešlo vše, co potřebujete

/
  • (iStock.com)
    24. ledna 2017 ● 14:00

    Na všech výstavách a veletrzích nám architekti nabízejí velkorysé koupelny, nejlépe s obrovskou dominantní vanou uprostřed. „Zlatý voči!“ řekne si našinec při vzpomínce na své dva metry na metr a půl, kam se navíc musí vejít se svými proprietami všichni členové domácnosti. S našimi radami a chytrým vybavením se vám do ní ale nejen víc vejde, ale i samotná koupelna se opticky zvětší.

  • 1.

    Vyplatí se zrušit příčku?

    Autor: iStock.com

    Pokud to prostorové možnosti dovolí, často se v rodinách začne řešit, jestli zbourat příčku mezi toaletou a koupelnou a spojit je do jedné místnosti. Zajedno v tomto případě nejsou ani architekti. Jedni tvrdí, že tak přijdete o stěnu, na kterou lze umístit skříňky nebo drátěné poličky, druzí, že dáte do rozšířeného prostoru naopak skříněk ještě víc. Jasno mají obvykle jen početnější rodiny. Ty obvykle z pochopitelných důvodů hlasují pro samostatné WC. Takže v tomto případě je volba jen a jen na vás a na vašich preferencích.

  • 2.

    Kouzlo zrcadlení

    Autor: iStock.com

    Když se nemáte vůbec kam probourat, nezbývá než čarovat s prostorem, který je k dispozici. Opticky zvětšit místnost dokážou velká zrcadla. Rozhodně pak neuděláte chybu, když si je opatříte fólií proti zamlžování. Tu koupíte podle velikosti už od tří stovek. Zapojí se do elektrického okruhu osvětlení tak, aby byla aktivována vždy, když se světlo zapne. Fólie je opatřena vrstvou lepidla, kterou se nalepí na zadní stranu zrcadla.

  • 3.

    Vsaďte na světlé barvy

    Autor: iStock.com

    Stěny koupelny by měly být světlé, ale nemusíte skončit jen u bílé. Pěkné jsou i pastelová modrá, žlutá nebo šedá, které ovšem můžete klidně doplnit tmavými dekory dřeva. U obkladů a dlažby buďte opatrní při výběru příliš nápadných dekorů. Brzy se okoukají a změnit je by bylo náročné. Lepší je volit nadčasový design, který snadno okořeníte správně vybranými doplňky. Ty se dají měnit každý druhý rok.

  • 4.

    Pořádek je základ

    Autor: iStock.com

    V malé koupelně je potřeba udržovat pořádek. A to nejde bez toho, že bude mít každá věc své místo. Dostatek úložných prostor získáte využitím různých drátěných poliček, háčků, chytrých skříněk nebo kapsářů pro každého člena rodiny.

  • 5.

    Využijte stěny i bez vrtání

    Autor: iStock.com

    I do té nejmenší koupelny se vám vejde nástěnný kapsář. Na stěny můžete umístit také nejrůznější police a háčky. Pokud se vám nechce vrtat do obkladů (ostatně, komu by se chtělo), je na trhu spousta drátěných programů, které se na zeď upevňují pomocí přísavek s podtlakem. Pokud je nebudete přetěžovat, měly by držet jako přibité.

  • 6.

    Nezapomeňte na dveře

    Autor: iStock.com

    Máte spoustu věcí a málo prostoru? Využijte také dveře od koupelny. Na ně lze pořídit háčky na ručníky, nebo dokonce celé systémy závěsných polic, na které kromě hřejivého županu umístíte také kosmetiku, nebo prací prostředky a mnoho dalšího.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

dopdel: Ale tohle není malá koupelna. Ne každý může v koupelně tančit.

(28. 01. 2017 17:27)

mazd: Nej hrůza-toaleta v koupelně.

(24. 01. 2017 16:42)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy