Komu se někdy nestala nehoda v podobně vyteklého mléka nebo poprskaných stěn od příliš ohřátého jídla? Největšímu znečistění zabrání poklop, který ale nelze vždy použít. Níže najdete základní body, jak svou troubu dokonale a rychle vyčistit...

1. Začínáme

Před mytím nezapomeňte troubu vytáhnout ze zásuvky. Pamatujte, že bezpečnost je na prvním místě!

2. Správní pomocníci

Autor: iStock

Zásadní pravidlo je, nikdy nečistit troubu drátěnkou, hrubou částí houbičky nebo tekutým pískem. Při jejich použití riskujete poškození trouby a správné šíření mikrovln. Ideální je hadřík z mikrovlákna a na usušení obyčejná bavlněná utěrka.

3. Parní čištění

Autor: fruugo.cz

Mít čistou mikrovlnku během 10 minut pomůže vtipná panenka Angry mama, která prakticky vyčistí troubu za vás! Stačí do ní nalít vodou s octem a dát do mikrovlnky na 3 až 5 minut na maximální výkon. Následně nečistoty setřít jemným hadříkem a je hotovo.

4. Domácí recept

Autor: iStock

Skvěle poslouží i miska s plátky citronu, vodou a citronovou šťávou, kterou položíte na otočný talíř a necháte v troubě 4 minuty na nejvyšší výkon. Po uplynutí 4 minut nechte ještě chvíli směs a teplo působit a neotevírejte dvířka. Nakonec setřete nečistoty hadříkem dosucha.

5. Čistící prostředky

Autor: Electrolux

Pokud babským radám nevěříte, můžete využít čističe přímo na mikrovlnnou troubu. Stačí jen nastříkat, nechat působit a setřít. Snadnější to už být nemůže!

6. Čistota i z venku

Autor: istock.com

Pravděpodobně troubu otíráte z venku častěji, než její útroby, ale i na čištění tlačítek a koleček je potřeba si jedno začas udělat prostor. Pomůže vám s tím zázrak jménem jedlá soda. Smíchejte 1 hrnek sody s 1 hrnkem vody nebo octa a přetřete tlačítka i dvířka. A je hotovo!

Mikrovlnné trouby za skvělé ceny najdete na našem Bazaru Blesk.