Romantické vázy, svícny a misky

Mušličky vypadají skvěle naskládané jen ve sklenici nebo položené v dekorativním písku.
Autor: istock.cz

Všechny vaše parádní úlovky od moře, včetně písku můžete dát jen tak jednoduše do průhledné vázy a na polici vám pokaždé připomenou krásnou dovolenou.  Tímto způsobem můžete naplnit celou vázu až po okraj nebo mušle umístit pouze na dno a přidat svíčky. A originální svícen na stůl je na světě, Pak už stačí si jen dopřát ty správné mořské pochutiny a vzpomínky vám jen tak nezmizí… Krásná středomořská dekorace se hodí také do koupelny. Do proutěného košíku vložte mušle klidně, kamínky a další předměty, které jste našli na pláži a hezky je naaranžujte.

Mořská zvonkohra

Ručně vyrobená zvonkohra vám bude dělat radost dlouho.
Autor: istock.cz

Ale existují i další, originálnější dekorace. Na balkoně, terase či zahradě bude skvěle vypadat ručně vyrobená zvonkohra nebo závěs z mušlí. Vždy, když si s nmi pohraje větřík, budete nadšeni. Není to nic složitého. Budete potřebovat jen dřívka spojená do kříže, vlasec nebo provázek z přírodního materiálu a nejrůznější tvary mušlí. Pak uděláte do každé z nich dírku a provlékejte provázek. Ten pod každou mušlí zauzlujete, aby vám nesjížděla dolů.

Zarámujte si vzpomínky

Momentka od moře bude vypadat nejlépe v mušličkovém rámečku.
Autor: istock.cz

Originálně zarámovat si můžete i ty nejkrásnější fotovzpomínky. Na mušličkový rámeček se vám bude hodit tavná pistole. Podobných způsobem můžete odekorovat staré zrcadlo. Uvidíte, že vám tenhle originální designový kousek bude každý závidět.

Skvělé tvoření pro děti

A pokud byste chtěli zabavit děti, pak jim pořiďte barvičky či fixy na kamínky (lze použít i na mušličky) a nechte vše na jejich fantazii. Skvěle se zabaví a jejich výtvory si určitě rádi taky vystavíte ( Pokud byste chtěli vědět více o malování na oblázky, vše najdete v tomto článku.)

Chcete další inspiraci? Spoustu skvělých nápadů najdete v naší fotogalerii…

Fotogalerie
28 fotografií