Pokud vás bolí po celodenní práci na zahradě záda či kolena, pak vám přijde vhod multifunkční stolička. Ta je vhodná nejen na sezení, ale může se po otočení používat i jako praktické klekátko. Sedací a klekací plocha je opatřena izolační pěnou, která zaručuje pohodlí při obou možnostech využití stoličky. Pořídit si můžete také speciální gelové nákoleníky, které oceníte třeba při pletí záhonu. Užijete si tak práci na zahradě s radostí a v pohodlí.

Video
Video se připravuje ...

Jak se na jaře postarat o zahradu? Co všechno zasadit? Videohub

Nářadí pěkně pohromadě

Žádný zahradník se bez pořádného náčiní neobejde. Pokud ho chcete mít pěkně po kupě a po ruce, pak doporučujeme nějakou pěknou stylovou ledvinku či brašnu s kapsami, kde najdete vše potřebné. Vejdou se tam třeba lopatka, malé hrábě, zahradní nůžky nebo rukavice. A pokud máte doma i děti, které vám rády na zahradě pomáhají, pořiďte jim speciální sadu přizpůsobenou malým zahradníkům.

Pro krásný trávník

Skvělým tipem pro všechny, kteří se chtějí pyšnit dokonalým trávníčkem, jsou speciální návleky na obuv. Ty totiž dokážou provzdušnit a revitalizovat trávník i celou zahradu. Návleky jsou opatřeny 26 pevnými ocelovými hroty, které propichováním zajistí provzdušnění podzemní části trávníku, a napomáhají tak růstu kořenů a pronikání vlhkosti a hnojiv do jeho nejhlubších částí. A pokud budete potřebovat na zahradě oddělit různé typy ploch, jako jsou trávníky, štěrkové plochy nebo květinové záhony, pak vyzkoušejte skrytý obrubník. Téměř splyne s povrchem, a zahradu tak nebudou rušit žádné výrazné prvky. Je ideální pro použití na jakékoliv tvary, oblouky a krátké roviny, a navíc je odolný proti slunci, mrazu, strunové i rotační sekačce. 

Další skvělé pomocníky, které aktuálně zakoupíte v e-shopech, najdete v naší fotogalerii:

Fotogalerie
30 fotografií

Stříhání a likvidace větví bez problémů

Máte problém ostříhat hůře dostupné stromy a keře? A z klasických nůžek vás bolí ruce? Pak zkuste bateriové nůžky na větve, které vám práci hodně usnadní. Je možné s nimi šetrně stříhat bez vynaložení velké síly a bez ohledu na to, jak špatně jsou větve přístupné. A pokud po ostříhání řešíte, kam s hromadou větví, pořiďte si skvělého pomocníka – zahradní drtič. Součástí stroje bývá vyjímatelný průhledný box. Jednoduše tak zkontrolujete, jestli je plný, a nadrcený materiál pak vysypete, kam potřebujete.

Už žádné zvadlé kytky

Každá sousedka vám bude závidět krásné truhlíky, které ani v létě nevyschnou. Pokud si pořídíte vychytávku v podobě speciálního zavlažovače, nebudete muset myslet každý den na zalévání. Do PET lahve můžete doplňovat vodu, případně i s hnojivem, a můžete pozorovat, jak se rostlinám daří. A pokud chcete využít dešťovku v sudech či barelech co nejefektivněji a přitom si nesedřít záda při rozlévání vody z konve, pak vás určitě nadchne sudové čerpadlo. Sud s vodou můžete mít klidně umístěn i v místech bez elektřiny, protože čerpadlo může být poháněno i Li-Ion baterií, a není tudíž závislé na přívodu el. proudu. Přímo na čerpadlo pak napojíte hadici s postřikovačem a pohodlně zavlažujete všechna potřebná místa na zahradě.