Pořiďte si sklenici s vodou nebo květináč s hlínou a pusťte se do toho. Zbytky stačí jen správně zasadit a po několika málo týdnech se můžete těšit z první úrody.

Cibule

Cibulová nať je zdrojem vitaminu C a obsahuje vedle jiného také provitamin A s antioxidačními účinky. Proč si ji tedy nedopřát ve velkém na ozdobu polévek, do salátů i na posypání chleba s máslem nebo pomazánkou? Dejte cibuli do úzké skleničky s trochou vody tak, aby byla těsně nad hladinou. Za pár dnů pustí do vody kořínky a brzy vyraší i zelená nať.

VIDEO: Nejlepší cibulová polévka, kterou si zamilujete:

Video
Video se připravuje ...

Cibulová polévka Videohub/recepty

Řapíkatý celer

Také celer není těžké vypěstovat. Odkrojenou spodní část celeru umístěte do sklenice nebo misky s vodou tak, aby dvě třetiny zůstaly nad hladinou. Pravidelně měňte vodu. Po čtyřech dnech začnou rašit od středu nové lístky. Nechte je týden zesílit a pak celer přesaďte do květináče. Půdou ho zakryjte až po nové výhonky a pravidelně zalévejte.

Římský salát

Nový římský salát vypěstujete stejně jako řapíkatý celer. Odkrojenou spodní část dejte do misky a do poloviny naplňte vodou. Jakmile na ní narostou nové lístky, přesaďte salát do půdy, zalévejte a nechte narůst.