Patříte mezi romantické duše, nebo jste vzhledem ke svému povolání spíš praktik?

Myslím, že jsem i romantik, právě vztaženo k tomu, co dělám. Vše závisí na detailu a člověk musí milovat to, co dělá. Láska je jen jedna, ale může mít mnoho podob. Vše začíná tím, že člověk musí mít rád sám sebe a pak může lásku dávat ostatním nebo ji vtisknout do nějakého výrobku. Pozor ale, je třeba nezaměňovat tuhle lásku se sobectvím.

Autor: Pepa Libický

Máte šikovné ruce. Vyrobil jste si něco do rodinné kuchyně?

To je otázka. Já vyrobil rovnou celou kuchyň! A opět jsme u otázky číslo jedna, protože víte, co se říká: Láska prochází žaludkem. Výsledek totiž spočívá v tom, co do výtvoru vložíme, takový pak je. Takže pokud si člověk vyrobí sám něco do kuchyně, bude i jídlo lépe chutnat, a to i hostům.

Kdo u vás doma vaří a která jídla patří mezi vaše nejoblíbenější?

Dřív jsem vařil já, ale teď kvůli mému nabitému programu převzala vládu nad kuchyní manželka. Pak máme ještě specifické víkendy, to vaří rodiče a obědváme jako celá rodina. Ovšem současná doba, která stále otevírá a zavírá restaurace, náš běžný týden také změnila. Začalo to tím, že jsme chtěli podporovat restauratéry, a začali jsme proto chodit pro oběd do Dobříše do okénka U Bílého lva. Tam je PAN kuchař, vaří českou kuchyni a vše chutná jako domácí. Výborné polévky, ale nejoblíbenější mé jídlo je holandský řízek s kaší, zrovna dnes jsem si na něm pochutnal.

Jakým dárkem uděláte vždycky radost své paní?

Dárky si manželka obstarává většinou sama, protože ona nejlépe ví, co se jí líbí a čím si udělá radost. Ovšem já jí také umím udělat radost, třeba naposledy, když jsem uklidil nepořádek na křesle u svého pracovního stolu.

Slavíte svátek sv. Valentýna?

Tak slavíme, ale nejen ten daný den. Pokud člověk někoho miluje, měl by takový svátek slavit každý den. A tak je to i s jinými svátky, které jsou dnes spíše žněmi obchodníků, a ne prožitím toho okamžiku a vážením si toho, že můžeme být spolu s někým, koho máme rádi, a také s rodinou.

Prozradíte nám své další pracovní plány?

Těch je nespočet. Tak především plánuji další designové Libovky, aby divák pořadu Libovky Pepy Libického dostal řadu zajímavých nápadů a inspirací. Budu pokračovat v interiéru letního sídla, kde budu dělat stylové zrcadlové obklady koupelny, obklady stěn, vyrábět schodiště do patra. Dále pak renovaci pergoly, stavbu bylinkové zahrádky z cihel. Věřím, že si tak každý přijde na své. Jako Minutový manžel zase ukazuji, jak na drobné opravy, a navíc mám před sebou ještě jeden velký úkol...