V červnu je na zahradách a balkonech spousta práce. Čeká nás sklizeň jahod a třešní. Je také čas přihrnout na řádky brambor zeminu pro bohatší úrodu a sledovat, zda keříky nenapadla mandelinka. Letošní deštivé počasí přálo i trávníkům, které je třeba posekat a přihnojit. Posečenou mulčovanou trávu ze sekačky rozložte pod stromy, lépe se tak pod nimi udrží voda. Pokud už vám slimáci okupují záhonky, nastražte na ně pivní pasti nebo kolem rostlin nasypte skořápky od ořechů nebo vajec. Jejich ostré hrany slimákům vadí při pohybu.

Červen je také ideální doba na vysazení zeleniny a některých luštěnin. Počasí už by mělo být stálé, a tak nehrozí, že sazeničky zmrznou. Majitele okrasných zahrad čeká péče o odkvetlé cibuloviny a sestřih dřevin. A nesmíme zapomenout ani na péči o rajčata a papriky. Pokud nevíte, jak na to, máme pro vás ve spolupráci s Mall.tv video!

Video
Video se připravuje ...

Jak se starat o svou zahradu v červnu? Tyto základní tipy vám rozhodně pomohou! Videohub

Článek připravil časopis Blesk Hobby. Aktuální číslo zakoupíte v novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.