Mandle se řadí mezi oblíbené oříšky a vynikající pochutiny. Loupané mandle se používají na zdobení cukroví, do moučníků, na výrobu marcipánu. Skvělé jsou i jako  zobání k televizi, pokud si je opražíte se solí. 

Nejsložitější úkol při loupání mandlí je odstranění slupky přischlé na jádru. V suchém stavu se vám to s největší pravděpodobností nepodaří nebo vás to bude stát zbytečně moc času a úsilí. Proto je dobré znát rychlý a jednoduchý trik s vodou.

Co budete potřebovat?

malý hrnec
vodu
cedník
papírové utěrky

Jak spařit mandle?

1. Do kastrůlku dejte vařit vodu. Stačí tolik, aby mandle byly ponořené.

2. Až voda přijde k varu, nasypte do kastrůlku mandle a nechte je tam tak půl minuty až maximálně minutu vařit. Slupka při pobytu ve vodě přijme vlhkost a postupně povolí.

3. Poté mandle přeceďte a propláchněte studenou vodou.

4. Až budou chladné, můžete začít s loupáním do připravené misky. Budete překvapena, jak jednoduše to půjde. Každou mandli zlehka zmáčkněte a ona sama vyskočí ze slupky.

5. Nakonec oloupané mandle položte na papírovou kuchyňskou utěrku a pomocí přiklopení další je vysušte.