Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Máte starý povlak na polštář? Vyrobte si z něho 5 užitečných věcí

/
  • (iStock.cz)
    14. října 2019 ● 06:00

    Povalují se vám doma nevyužité povlaky na polštář, které se vám už nehodí? Nelíbí se vám vzorem, ale je vám je líto vyhodit? Třeba proto, že je to památka po babičce? Ať už je důvod jakýkoli, je škoda, aby vám doma ležely jen tak. Máme pro vás super nápady, jak je můžete dále využít…

    Většina z nás doma skladuje spoustu nepotřebných věcí, které sice nevyužívá, ale má k nim zvláštní vztah. Nemusíte se s nima loučit, někdy stačí málo a některé z nich se dají ještě prakticky zužitkovat. Na co vše se můžou hodit takové povlaky na polštář? Budete nejspíš překvapeni… A nebojte, nemusíte být žádná extra švadlena. S trochou šikovnosti následující tipy hravě zvládnete.

  • 1.

    Obal na šaty

    povlak na polštář
    Autor: iStock.cz

    Přála byste si, aby se vám neprášilo na vaše oblíbené šaty nebo sáčka? A nechce se vám utrácet zbytečně za spoustu plastových obalů? Vyrobte si originální obal ze starého povlaku, který vás před špínou ochrání. Stačí udělat z boku doprostřed malý otvor na prostrčení drátu ramínka a obšít ho, aby se látka nepárala. Bavlněný obal má tu výhodu, že vám v něm oblečení nijak nezatuchne. Tento vak můžete také skvěle využít při cestování a ochránit tak oblečení v kufru.


  • 2.

    Vak na špinavé prádlo

    povlak na polštář
    Autor: iStock.cz

    Rádi byste třídili prádlo ještě předtím než půjde do pračky a ušetřili si tak čas? A nemáte místo na další velké koše na prádlo? Nemusíte zoufat. Velmi dobře můžete využít staré povlaky, které připravíte na jednotlivé druhy oblečení. Pak stačí zavěsit na vhodné místo a plnit dle potřeby.

  • 3.

    Pytel na praní

    povlak na polštář
    Autor: iStock.cz

    Sáček na praní jemného prádla jistě znáte a nejspíš doma používáte. Co ale dělat v případě, že potřebujete vybrat něco, co se do malého sáčku nevejde a přitom byste chtěli, aby během praní nebo sušení bylo ochráněno? Zavřete ho do nepotřebného povlaku na polštář  a máte vystaráno.


  • 4.

    Taška na nákupy

    povlak na polštář
    Autor: iStock.cz

    Jak už víte, spousta obchodníků od igelitových tašek už opustila. Buďte i vy ohleduplní k životnímu prostředí. Můžete si buď kupovat stále dokola papírové nebo si pořídit nějakou hadrovou, kterou jen složíte do kabelky. Pokud chcete mít ale opravdu originální látkovou nákupní tašku, není problém si ji lehko spíchnout ze starého povlaku, do které se vejde vše potřebujete.

  • 5.

    Uložte do nich povlečení

    povlak na polštář
    Autor: iStock.cz

    Chtěli byste mít sady povlečení uložené hezky pohromadě a na jednou místě? Použijte nevyužité povlaky na polštár a skladujte povlečení přímo v něm. Nepotřebný povlak můžete rozstřihnout, obroubit a celou sadu do něj vždy před uložením do prádelníku zabalit, aby se vám jednotlivé části někam nezatoulaly. Vyprané povlečení bude mít řád a také se na něj nebude zbytečně prášit.

     

Přidat názor
Počet komentářů: 1
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy