Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zázrak z koupelny: Odlakovač na nehty a 6 tipů, kde všude vám pomůže!

/
  • (iStock)
    9. května 2019 ● 06:00

    Odlakovač na nehty má ve své kosmetické výbavě každá žena. Většinou ho ale používáme na odstranění laku, který se nám už nelíbí nebo který je oprýskaný. Ale věděli jste, že využití najde i jinde? Podívejte se na zajímavé tipy, které se vám budou v domácnosti hodit…

    Aceton obsažený v odlakovačích si poradí nejen s lakem na nehty. I když by se s ním mělo zacházet opatrně, může se vám hodit při různých příležitostech. Například tehdy, když se nemůžete zbavit nechtěných šmouh a fleků. Ale zvládne toho více. Bylo by tedy škoda, abyste tuhle lahvičku schovávali v koupelnové skříňce. Podívejte se, kdy se vyplatí po něm sáhnout…

    Pro jistotu ale vždy vyzkoušejte reakci konkrétního odlakovače na malé ploše!

  • 1.

    Nálepky a cenovky

    odlakovač na nehty
    Autor: iStock

    Rádi byste se zbavili zbytků cenovky či nálepky, které hyzdí věc, kterou jste si zakoupili? Někdy to může být pořádná dřina. Když si ale vezmete na pomoc odlakovač, bude to hračka. Kápněte trochu odlakovače na vatový tampon a vyčistěte olepenou plochu.


  • 2.

    Permanentní fixa

    odlakovač na nehty
    Autor: iStock

    Podařilo se vám nechtěně lihovou fixou počmárat nějaký pevný povrch nebo máte  čmárance na rukou? Nemusíte zoufat, stačí si vzít na pomoc vatový tampon, na který jste nanesli odlakovač.

  • 3.

    Holicí strojek

    odlakovač na nehty
    Autor: iStock

    Aceton obsažený v odlakovači funguje dobře také jako dezinfekční prostředek. Využít ho můžete třeba na holicí strojky, které můžou být plné bakterií ze zbytků kůže. Stačí, když holítko na chvíli ponoříte do skleničky s odlakovačem.


  • 4.

    Vteřinové lepidlo

    odlakovač na nehty
    Autor: iStock

    Sekundové lepidlo je všestranný pomocník, který dokáže slepit leccos. Bohužel velmi často se stává, že si omylem slepíte i prsty. A odstranit lepidlo z kůže je mnohdy nadlidský výkon. Obyčejná voda s mýdlem totiž nepomáhá a čekat na odrolení se nikomu samozřejmě nechce. Co tedy s tím? Velmi rychlé a účinné řešení  je pomocí odlakovače. Aceton působí totiž jako rozpouštěč kyanoakrylátů a dokáže lepidlo rychle rozpustit. Nalijte ho trochu na olepená místa a máte po problému.

  • 5.

    Smůla

    odlakovač na nehty
    Autor: iStock

    Vrátili jste se z lesa s oblečením, na kterém vám zůstal kus smůly ze stromu? Jste naštvaní a bojíte se, že budete muset oblečení vyhodit? I když je skvrna od smůly jedna z nejúpornějších a traduje se o ní, že nejde vyprat, přece jen existuje řešení. Vyzkoušejte na ni odlakovač na nehty. Skvrnu polijte odlakovačem a nechte chvíli vsáknout. Poté promněte mezi prsty. Nakonec opláchněte vodou a vyperte v ruce s pracím prostředkem nebo se žlučovým mýdlem. Uvidíte, že po smůle nebude ani památky. 


  • 6.

    Šmouhy na podlaze

    odlakovač na nehty
    Autor: iStock

    Snažíte se dostat z podlahy šmouhy z podrážek bot? A ne a ne je vyčistit?  Pokud máte laminátovou, dlážděnou či betonovou podlahu, zkuste je odstranit papírovou utěrkou namočenou v odlakovači. Jen ho nikdy nepoužívejte v případě dřevěné podlahy, mohli byste ji nenávratně zničit. 


     

Přidat názor
Počet komentářů: 1
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy