Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

7 skvělých způsobů, jak využijete papírové utěrky v domácnosti. Vyřeší spoustu nehod!

/
  • (iStock)
    9. dubna 2019 ● 06:00

    Neocenitelný papírový pomocník, který se nám hodí hlavně při úklidu v domácnosti. Ale díky skvělým vlastnostem se dá použít na spoustu jiných věcí. Poznejte a vyzkoušejte další praktické fígle…

    Role kuchyňských utěrek najdeme v každé domácnosti. Jsou praktické, hodně savé a hodí se na po utření všeho možného. Vybírat můžete dokonce z několika tuhostí, někdy je i vícevrstvý. Jsou také určitě hygieničtější než utěrky látkové. My vám teď ukážeme několik nápadů, kde všude vám mohou ulehčit život…


  • 1.

    Jednorázový filtr

    papírové utěrky
    Autor: iStock

    Zapomněla jste koupit kávové filtry do kávovaru? Nezoufejte, o svoji dávku kofeinu nepřijdete. Nahradit vám ho může papírová utěrka. Stejně jako kávovou sedlinu zachytí i smítka čaje u sypaného čaje, které přes bežné sítko projdou. Stačí, když dáte na hrnek sítko a papírovou utěrku několikrát přeloženou.

  • 2.

    Čistá mikrovlnná trouba

    papírové utěrky
    Autor: iStock

    Pokud vkládáte do mikrovlnné trouby nějaké tučnější kolobásy, špekáčky či slaninu, je jasné, že se vám vnitřek trouby dost zanese. Předejít tomu můžete tak, že je podložíte papírovou utěrkou, a ušetříte si tak dost práce s čištěním.

  • 3.

    Čistá láhev od oleje

    papírové utěrky
    Autor: iStock

    Vadí vám, jak je láhev od oleje mastná a klouže vám v rukách? Pomozte si jednoduchým trikem. Ovažte ji okolo hrdla láhve od oleje a zajistěte gumičkou. Uvidíte, že se vám s ní bude hned pracovat lépe.


  • 4.

    Mastné skvrny

    papírové utěrky
    Autor: iStock

    Mastné skvrny na ubruse nebo jiných textiliích nás nikdy moc nepotěší. Zvlášť když jsou třeba od másla, vosku či svíčky a zanechávají ošklivé skvrny. I tentokrát vás zachrání papírové utěrky. Přiložte jich několik na nežádoucí fleky a pak přežehlete žehličkou, nastavenou na nízkou teplotu.

  • 5.

    Čerstvý chléb

    papírové utěrky
    Autor: iStock

    Tenhle fígl se vám bude hodit v případě, že uchováváte v mrazáku chleba na „pro případ nouze“. Pokud ho před vložením do mrazáku obtočíte papírovou utěrkou, uchová si svoji křehkost.

  • 6.

    Přebytečný tuk

    papírové utěrky
    Autor: iStock

    Jelikož mají papírové utěrky výbornou savost, zbavte se s jejich pomocí přebytečného tuku, který pro vás není nijak zdravý. Smažené řízky, hranolky, bramboráky na ně po vyjmutí z pánve položte a další utěrky na ně přitlačte. Uvidíte, kolik tuku se nasaje. Dobře je využijete také při vaření vývaru. Až budete vývar cedit, vložte do cedníku papírovou utěrku - s přebytečným tukem si poradí.

  • 7.

    Čerstvá zelenina a bylinky

    papírové utěrky
    Autor: iStock

    Chcete-li uchovat déle čerstvost listového salátu nebo bylinek, které rychle vadnou, máme pro vás bezva tip. Zabalte je do navlhčených papírových utěrek, vložte do igelitového sáčku a uchovejte v lednici. Uvidíte, že spolehlivě prodloužíte jejich trvanlivost.

Přidat názor
Počet komentářů: 2
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy