Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Co umí obyčejná tableta do myčky? Zvládne mnohem víc než nádobí!

/
  • (iStock)
    8. ledna 2024 ● 06:00

    Žila jste doteď v domnění, že tablety do myčky logicky patří jen do myčky nádobí? Tak to vás vyvedeme z omylu. Hodí se totiž na spoustu jiných věcí. Tak neváhejte a vyzkoušejte další možnosti…

    Nepostradatelného pomocníka v podobě myčky má doma dnes už skoro každý. Pokud používáte tablety do myčky a máte jich třeba zásoby, byla by škoda, aby skončily jen v útrobách myčky. Poradí si totiž nejen se špinavým a mastným nádobím. Jejich sílu můžete skvěle použít i k čištění, mytí a odmašťování jiných věcí. Tak si na ně vzpomeňte při dalším praní nebo úklidu… Jen malé upozornění! Pokud budete pomocí tablet do myčky čistit cokoliv, co přijde do styku s jídlem, vždy to důkladně omyjte vodou.

  • 1.

    Špinavá trouba

    Při častém pečení se trouba zanese raz dva. Pokud nemáte zrovna po ruce speciální čistič trouby, sáhněte po tabletě do myčky. Stačí, když rozpustíte cca 2-3 tablety v troše vody a připravíte si účinnou kašičku. Tu pak naneste houbičkou po celém vnitřku trouby i na dvířka. Necháte působit a pak setřete. Trouba by měla být krásně čistá bez mastnoty a připálenin.

     

    VIDEO: Co nepatří do myčky? To se dozvíte ve videu.

     

  • 2.

    Připečený pekáč

    Stejně tak připečený pekáč nebo zapékací mísy dají při mytí někdy dost zabrat. Pokud si chcete ušetřit práci, naplňte pekáč nebo mísu horkou vodou a rozdrťte do ní tabletu. Nechte působit přes noc a ráno důkladně omyjte vodou. Výsledkem budete určitě mile překvapeni.


  • 3.

    Zašlý porcelán

     

    Máte na chalupě porcelánové nádobí, které je zašlé, ale nechcete ho vyhodit? Chcete obnovit jejich dřívější krásu? V lavoru s horkou vodou nechte rozpustit jednu tabletu do myčky a poté do ní vložte nádobí. Do rána ho tam nechte odmočit. Tato lázeň by měla odstranit i léty zažrané nečistoty.

  • 4.

    Usazeniny na WC

    Skvělou službu udělá také v záchodové míse, která je plná usazenin. Vhoďte do ní jednu tabletu a nechte přes noc působit. Na zašlé okraje mísy, kam voda nedosáhne, použijte kašičku z tablety.

  • 5.

    Zanesená pračka

    Pokud chcete mít dokonale čisté prádlo, měli byste myslet i na pravidelnou očistu vaší pračky. Pořídit si k tomu můžete speciální prostředek, nebo ho lze dobře nahradit právě tabletou do myčky. Jejich výhodou je, že nepění, ale poradí si i se zanesenými trubkami. Jak na to? Jednoduše hoďte dvě tablety do prázdného bubnu pračky a nastavte dlouhý program na bavlnu, aby se měly šanci stoprocentně rozpustit.

  • 6.

    Mastné fleky

    Nedaří se vám zbavit se mastných fleků na montérkách nebo na kuchyňských utěrkách? Odolávají běžnému praní i speciálním přípravkům? Tak si zkuste vzít na pomoc tabletu do myčky. Hoďte jednu či dvě dohromady takto ušpiněného prádla a vyperte dlouhým programem na 40° Celsia. S mastnými skvrnami by si měly tablety poradit.

     

Přidat názor
Počet komentářů: 7

Celebrity-chachacha: Ví už se dávno. Tablety ničí myčku. Prášek je OK.

(09. 01. 2024 00:08)

pajato73: to jde i levneji... citronovou stavu a sodu v prasku do hrnce, na horko zahrat a po hodince to umyjes jako nic

(11. 04. 2023 08:38)

vemenozmojistary: Jasně, na starý porcelán tu šílenou žíravinu. To zas Blesk našel sr@čky 👎 👎 👎

(16. 07. 2019 18:04)

prycsnima: Na připálený hrnec perfektní . Přez noc namočit a druhý den jde všechno dolů. Věděli jste ?Do myčky pouze prášek. Je dokázáno že tablety zkracují životnost myčky.

(29. 03. 2019 07:22)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy