Dříve, než si koupíte novou lavici, zkuste se podívat na svou půdu či do sklepa, zda tam nemáte pohozených několik starých, odložených židlí. V dalším díle oblíbeného pořadu Vychytávky Ládi Hrušky vás totiž šikovný kutil Pavel Zeman navede, jak si z nich vyrobit krásnou, super moderní a pohodlnou kuchyňskou lavici s lehce nostalgickým nádechem a půvabnou omšelostí, která se bude krásně vyjímat také na zápraží či na terase.

Co budete potřebovat:

  • 3 staré židle (v ideálním případě dvě stejné)
  • dlouhé prkno (nejlépe z terasových prken)
  • barvy
  • spojovací materiál
  • pila, bruska, vrtačka

Postup:

1. Židle důkladně očistěte mýdlovou vodou a houbičkou od nánosů špíny a prachu a poté kartáčem či drátěnkou od starého a odlupujícího se laku.

2. Z dlouhého terasového prkna s drážkami vyrobte sedák. Všechny tři židle postavte vedle sebe a prkno odpovídající šířky zkraťte na požadovanou délku. Pomocí pily a brusky zakulaťte rohy v přední části.

3. Všechny komponenty, tedy korpusy židlí i sedák, sjednoťte barevným nátěrem a napatinujte. Nechte dobře zaschnout.

4. Sjednoťte výšku židlí.

5. Prkno, které bude sloužit jako nový sedák, přišroubujte zespoda ke starým sedákům, můžete si pomoct úhelníkem či vypodložit lištou.

Další vychytávky všeho druhu, pro kutily, zahrádkáře a všechny, kteří si rádi usnadní život originálními nápady, najdete v dalším díle oblíbeného pořadu Vychytávky Ládi Hrušky, který běží každou neděli ve 12:50 na Primě.