Před pěti lety jste rekonstruovala byt a hodně změnila jeho vybavení...

Původně byl byt poskládaný z nábytku, který zbyl po renovaci bytů mámy a tety. Když jsem se vrátila po studiích z Bulharska, myslela jsem, že mě ještě čeká zařizování bytu, ale jaké to překvapení, když mi naši nadšeně předali klíče a byt byl komplet hotov, jakože úplně se vším všudy, dokonce i postel byla

povlečená. Sice nic nebylo nové, ale to vůbec nevadilo, pro začátek dospěláckého života to byl luxus. No, a já se tehdy rozplakala dojetím. Po pár letech bouchla šedesát let stará elektřina, začal mi hořet jistič. Byl tedy čas na totální rekonstrukci, nechala jsem byt vysekat do cihly. Zařídila jsem ho pak odlehčeněji, mám ráda, když prostor dýchá.  

Trouba vypadá jako úplně nová, netknutá. A to je tu pět let.

No, víc pracuje mikrovlnka. V troubě občas udělám nějaký ten polotovar. A to ji moc nezašpiní :-)

Prý nikdy nevaříte, je to pravda?

Málokdy, vlastně minimálně. Já spíš ohřívám. Dolaďuju. Vedle je hospůdka, kde pravidelně mívají kuřecí s nějakou omáčkou a nandávají požehnaně. Takže z jednoho jídla jsou dvě porce omáčky a můj partner Prince má hnedle dvě večeře. Já mám hotovo a ještě ušetřím čas i energie. Všichni jsou happy. On je naštěstí nenáročný, stačí mu kopa rýže, k tomu trochu té omáčky, a je spokojený. Rýžovar je tedy asi to nejcennější a nejvyužívanější, co v kuchyni máme.

Ušetříte spoustu času, nepřemýšlíte nad vařením, nenakupujete… Co v tom volném čase děláte?

Když už nějaký mám, tak buď ho ráda trávím sama, naučila jsem se vypnout, a vřele doporučuji, nebo kecáme se sousedy u nás ve vnitrobloku. Mimochodem, umět vypnout je opravdu důležitý. Klidně koukat jen tak „do blba“, nic nedělat, být jen sám se sebou je osvobozující.  

Kromě několika portrétů Audrey Hepburn, kterou máte ráda, je tu i spousta draků, ty jsou partnera?

Audrey je pro mě symbolem klidu, pokory a lidskosti. A ano, mého Prince baví draci. Kouká na filmy s nimi, má je vytetované, dostává je k narozeninám, Vánocům, ve všech variantách i velikostech. Už jsem to brutálně zredukovala, a i tak jich tu je na můj vkus až moc. Já vlastně žiju v takové poloviční pohádce.

Rozsáhlá sbírka zapalovačů je čí vášeň?

To je moje, tuhle značku zapalovačů sbírám už od 18 let. A protože přátelé vědí, že je mám ráda, tak mi je vozí z cest. A Prince taky ví, že tímhle dárkem nic nezkazí a často mi je kupuje jen tak pro radost. Mám z nich větší potěšení, než kdybych dostala kytku. Nemám ráda řezaný, pro mě tím pádem mrtvý květy.   

Nestihla jste tu zatím něco dodělat a toužíte po tom?

Že bych po něčem úplně toužila, to ne. Táta říká, a já se pod to stokrát podepíšu, byt má sloužit mně a ne já jemu. Takže sama sebe zbytečně nestresuju. Při rekonstrukci jsem rovnou nechala z 2+1 předělat byt na 3+kk, abych měla takovou pracovničku, kam si dám sofa, relax místnost jen pro mě. No a je z toho tedy i ta pracovna, ale taky pokojíček pro pět psů, částečně šatna, technická místnost a hlavně prostor na odkládání ve stylu, když to nemáš kam dát a seš línej jít do sklepa! Tak třeba to někdy doděláme :-)