„Pro letošní Vánoce v Bílém domě je naše téma inspirováno tím, jak děti prožívají toto sváteční období: zcela v kráse přítomného okamžiku, štědrosti a se srdcem otevřeným pro kouzla, zázraky a radost,“ vysvětluje první dáma Spojených států Jill Biden.

VIDEO: Video návod na adventní věnec:

Video
Video se připravuje ...

 Blesk

Výzdoba je v každé místnosti a začíná u vchodu, kde hosté procházejí pod větvemi ozdobeného vánočního stromu. Najdete tam vše, co americké děti na Vánocích milují, včetně Santy a jeho osmi sobů nebo cukrlátek a louskáčků. Zároveň ale výzdoba oslavuje 200 let od vydání básnické sbírky Návštěva sv. Mikuláše, a tak zde naleznete vzorky ze sbírky v ochranných pouzdrech. Ve východní místnosti je pak kromě adventních kalendářů vystavena podobizna rodinné kočky Willow a psa Commandera.

Na přípravě se podílelo asi 300 návrhářů a dekoratérů, přičemž výzdoba zahrnuje 98 vánočních stromků. První z nich, který se nachází u vstupu, je ozdobený dřevěnými zlatými hvězdami se jmény lidí padlých ve výkonu služby. Oficiální vánoční strom se pak nachází v Modrém pokoji a jde o jedli, která je vysoká 5,6 metru.

Fotogalerie
25 fotografií