Sedíme v přenádherné zahradě, jak vás to vůbec napadlo?

Původně jsme chtěli něco jen pro sebe, kam budeme jezdit na víkendy, budeme tam mít saunu, budeme tam relaxovat, a když tam nebudeme, tak to budeme případně pronajímat. A manžel mi říkal, že mi není nic dobré, že si nic nevyberu. No a já ho prosila, abychom se jeli ještě podívat na jednu zahradu s tím, že je to obrovský, moc drahý a určitě to nebudeme kupovat, ale chci to vidět... No a takhle to dopadlo :). Prošli jsme těmi úžasnými vraty a bylo to. Věděli jsme, že je to ono.

Je tu spousta vodní plochy, všechno krásně upravené. To už tu bylo, nebo je to vaše práce?

Napůl. Základ byl, jezírka byla vybudovaná, obrovské stromy tu byly a my jsme dobudovali relaxační zónu, saunu a to, co jsme tu chtěli mít.

Máte tam prý zámecké schody do té vody – kde se tu vzaly?

Původní majitelé měli nějaký kontakt, a tak se tu objevily ze starého zámku schody.

Co všechno mě čeká, když se rozhodnu, že chci zažít ubytování v chatičce u zámeckých schodů do vody?

Hlavně pohoda a relax, můžete si dát saunu, využít celou krásnou zahradu, ohniště. A můžete zkusit různé nástroje a naladit se, většinou sem jezdí páry, ideálně si tu terapii můžete udělat vzájemně. Jeden si lehne do závěsného lehátka a druhý mu může hrát. Stačí vnímat ty zvuky, jak to na vás působí a co to s vámi dělá. Jsou tu koshi zvonkohry, každá je přiřazena jednomu elementu – vzduch, voda, oheň, země. Je tu i kalimba, má krásný zvuk a stačí si jen tak drnkat, pak tu máme různě znějící zvonkohry, a dokonce i deštnou hůl, která simuluje zvuk deště a dělá dobře na duši.

Po dostatečném naladění si tedy mohu skočit do sauny…

A osvěžit se pak venkovní sprchou, kde je studená voda, na koho je to příliš, tak uvnitř v chatce je pak sprcha s vodou teplou.

Všechno je tu dost přírodní, překvapil mě vypínač na světlo u ohniště...

No, je to zapotřebí, když si tam ve tmě něco nesete, tak abyste si neublížili.

Kdo se chce naladit lehce duchovně, má tu k dispozici i literaturu...

Je tady spousta alternativních věcí na vyzkoušení a ke všemu základní literatura. Koho to zajímá, může využít, koho ne, nemusí si toho ani všimnout.

Všimla jsem si speciálních bylinkových čajů, ty mícháte vy?

Ano, míchám bylinkové čaje, jeden je udělaný jako ranní povzbuzení a druhý na večer na klidné usínání. Jsou to čaje, které jsou vyladěné tak, aby chutnaly většině lidí, nejsou to jen bylinky, je tam vždy něco trošku voňavějšího. A i vzhledově je to tak, aby vypadaly hezky.

Stačí u Nepomuku odbočit na Mileč. Užijte si to.