Za plotem potůček, kde to jsme?

Jsme na Praze 9 ve mlýně, mlýnské kolo nemáme, rybníček tam je, ale za plotem je kromě potůčku i přiléhající městský park, takže nádhera.

Když jste se před 13 lety stěhovali, zařizovala a plánovala jste vy?

Já bych hrozně ráda, ale můj muž je v tomto silně dominantní a je přesvědčený o tom, že má lepší estetické cítění než já. Ale dovolil mi, abych si udělala kuchyň podle sebe, protože řekl, že to bude stejně moje království, ale jinak je to více méně jeho práce, On si to tu tvoří a dělá, aby to tu bylo hezké a já myslím, že je důležité, aby se chlap cítil doma dobře a aby mu tam bylo příjemně, tak to má podle sebe.

V obývacím prostoru jsou použita krásná dřeva, nábytek je na míru?

Ano, nechali jsme si ho dělat z jádrového jabka, hrušky a z ořechu a udělalo to hezké mapy na těch površích.

Jste teď odborník na dřevo?

Já už jsem odborník i na ptáky. Když jsem tu seděla s malým dítětem a pořád kolem něco létalo, tak jsem si říkala, co je to asi za ptáčka? Pořídili jsme si atlas ptáků a už poznám dlaska sýkorky a další, a dokonce už je poznám i podle jejich zpěvu.

Byt jste rozšířili o další prostor – je to zimní zahrada? Jídelna?

Měla to být zimní zahrada, měla tam být oddechovka, gauč, křesílko na čtení, zvířata, máme jich poměrně dost, ale nakonec jsme to udělali jako jídelnu.

Ten prostor má etno nádech, to vy nebo opět muž?

Zase onJ Kdybychom teď byli v ložnici, tak vidíte tu jeho polovinu a mojí polovinu. Já jsem minimalista, mám ráda čisté, uhlazené prostory, ideálně bílé a žádné lapače prachu. A my po celém bytě máme poličky, na kterých jsou kameny, dřívka, která někde našel, mušličky, košíčky, sošky, etno věci, přesně ty lapače, které já nepotřebuji.

Kdo to bydlí v té jídelně?

Agamy vousaté, Zuzanka a Terezka, jedna z nich je asi sameček, museli jsme je oddělit, protože na sebe vyjíždějí.

Na terase je krásný dřevěný stůl.

To je taky práce mého muže, nejprve jsme tu měli malý stolek a já jsem si stěžovala, že se u něj hrbím. Takže vyrobil tento krásný stůl, on tím relaxuje. Taky vyrobil úžasnou budku pro ptáky.

Zahrádku máte mini, chcete tu něco pěstovat?

Bydlíme v objektu, který má pro tyto prostory pravidla. Nesmí se tu vysadit stromy s velkými kořeny ani hospodářské plodiny, takže záhon brambor si tu neudělám. Ale nám to nevadí. My to máme jako okrasnou zahrádku, a i když je piďi miďi, tak jsme ji zužitkovali tak, aby byla hezká. Teď na ní trošku pracujeme, protože likvidujeme bambus. Já jsem říkala hned, že tu nemůže být, ale až teď, po pěti letech, když už jsme přes něj neviděli, došlo k jeho odstranění. A je to strašlivý plevel. Ještěže už je pryč.

Nevešlo se sem něco nebo mělo by něco být jinak?

Já jsem naprosto spokojená, je to ideální kombinace bytu a domku. Máme úžasné sousedy. Je to fantastické. Nic bych neměnila.