Píše se rok 1964 a kultovní kapela přijíždí během debutového turné do Hollywood Bowl v Los Angeles. Nastává hotový poprask. Čtveřice idolů se má ubytovat v dnes již neexistujícím hotelu Ambassador, ale vedení hotelu rezervaci ruší kvůli obavám z davu fanoušků. S nápadem na ubytování ve větším soukromí příchází přítel kapely herec Reginald Owen, který Johnovi a jeho partě nabízí k pronájmu svůj dům v rezidenci Bel Air. Čtyři dny stály kapelu 1000 dolarů, což tehdy dělalo v přepočtu 9700 korun.

Kapela Beatles
Autor: Zdroj: Profimedia

V současnosti je usedlost o rozloze 6310 metrů čtverečních obklopená obrovskou zahradou plnou palem, avokádníků, fontán a s bazénem k pronájmu. Stavba se střechou z červených hliněných tašek ve španělském stylu se otevírá do světlého foyer. Noví nájemníci budou chodit po všudypřítomných tmavých dřevěných podlahách, budou obdivovat klenuté a trámové stropy, romantické krby na dřevo a propracované lustry ve stylu svícnů. 

Dům v rezidenci Bel Air, který slavná kapela obývala
Autor: Zdroj: architecturaldigest

Interiér tvoří celkem šest ložnic a sedm koupelen, přičemž rozlehlé hlavní apartmá v patře má přístup na balkon, dvě koupelny a stupňovitý prostor na spaní lemovaný okny a zakončený vysokým klenutým trámovým stropem, prostor je od zbytku místnosti oddělen dvěma majestátními sloupy. Kuchyně nabízí spoustu prostoru pro přípravu jídla, několik dřezů a spíž.

Dům v rezidenci Bel Air, který slavná kapela obývala
Autor: Zdroj: Daily Mail

Cena pronájmu za tuhle parádu může běžnému smrtelníkovi vyrazit dech. Za měsíc by vás toto rezidenční bydlení vyšlo na 48 000 dolarů, což je něco málo přes milion korun. Otázkou je, zda za tuto cenu může to, že zde pobývala nejslavnější kapela všech dob, nebo jde o běžný měsíční nájem v této lokalitě.

A ještě jedna perlička na závěr. John Lennon údajně ihned po příjezdu do domu skočil do bazénu zcela oblečený. Ironií osudu bylo, že se čtveřice idolů před davy vřískajících fanynek neschovala ani v Bel Air. Podle deníku Los Angeles Times obklopovaly neodbytné dívky a ženy dům nepřetržitě, takže je dost možné, že šťastnější z nich mohly slavného zpěváka vidět i "na Adama"...