Venkovské bydlení je in! Jedním z důvodů je nostalgie, kterou v nás vyvolává. Navíc je díky použití masivu, bohaté práci s textilem a množství dekorací velmi útulné. V neposlední řadě koresponduje s aktuálním trendem úniku do přírody a návratu ke kořenům.

Fotogalerie
35 fotografií

Jak na to?

Záleží jen na vás, jak moc se rozhodnete být autentičtí. V takovém případě rozhodně sáhněte po masivu. Úplně nejlepší bude, když zapátráte po původních kouscích na půdách či v bazarech a starožitnictvích. Možná budete muset vzít do ruky brusný papír, štětec a barvu, ale námaha bude rozhodně stát za to. 

Pokud se do takových akcí nechcete pouštět, hledejte v nabídkách obchodů s nábytkem. Mnoho z nich dnes nabízí výrobky, které svým designem vycházejí z tradičních rustikálních tvarů. „Celek vytváří velmi vyváženou směs rustikální a moderní atmosféry, která působí útulně – ideální pro duševní útěk z města a dobití baterie v pohodlí domova,“ okomentovala novou kolekci zaměřenou na vesnický styl kreativní ředitelka Westwing.

Kouzlo tkví v detailu

K venkovskému stylu patří dřevěný dekor (např. na podlaze), četné textilní doplňky z přírodních materiálů (vlna, bavlna, len) nebo s květinovými motivy a v neposlední řadě keramické nádobí nejen k praktickému využití, ale také jako dekorace. Rozhodně nevynechte vázy s živými květy. Patří jak na jídelní stůl a konferenční stolek, tak na komodu či police. Odvážnější pojetí venkovského stylu se nebojí pracovat ani s exotickými materiály, jako jsou bambus, ratan či juta.

Inspiroval vás náš článek o venkovském bydlení? Stylový nábytek vybírejte na našem Blesk Bazaru!