"Náš styl bydlení je takový, jak jej utváří čas a jak k nám věci postupně přicházejí,“ říká na úvod autorka blogu o bydlení a zahradě morkusovic, která se živí výrobou keramiky, která se prodává i v zahraničí.

Fotogalerie
13 fotografií

Blog tvoří především fotografie autorčina domu a její zahrady v průběhu všech ročních období, kterými se čtenáři mohou inspirovat. Morkusovic také poskytuje sezonní recepty a tipy na DIY výrobu – dozvíte se třeba, jak si postavit skleník, sušák na prádlo nebo vyrobit krmítko pro ptáčky.

Prostřednictvím stránek autorka zve na své jarmarky, které na zahradě pořádá několikrát ročně. Seženete tam nejen její keramiku, ale také zahradní a domácí dekorace. Jarmarky fungují i jako bazar a hlavně místo pro inspirativní setkávání podobně naladěných lidí.

Morkusovic ráda tráví čas venku, miluje puntíky, levanduli a pozinkované věci, má slabost pro staré věci s příběhem, je jí blízká idea upcyclingu a snaží se, aby nic nepřišlo nazmar. Sní o velké staré usedlosti, kde by se věnovala keramice, restaurování nábytku a pořádala by workshopy o tvoření, vaření, designu a zahradách.

Článek připravil časopis Blesk Bydlení. Aktuální číslo koupíte v novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.

Video
Video se připravuje ...

 Czech News Center