Už v minulých letech se světoví designéři rádi inspirovali uměním afrických domorodců, pro které jsou typické geometrické vzory v černobílé a zemitých barvách. Milovníci zvířat je mohou doplnit zebřím, žirafím nebo leopardím dekorem. V interiéru s africkým šmrncem by neměly chybět ani ratanové doplňky – různé koše, rohože a taburety. Z dekorací pak vybírejte dřevěné či keramické sošky. A jaká je barevnost horkého kontinentu? Odstíny žluté, okru, tlumené oranžové, terakoty, pískové, čokoládově hnědé a červené.

Tip redakce

Domorodé obřadní masky nemohou v interiéru inspirovaném horkým kontinentem chybět. Miloval je například Pablo Picasso a ve většině afrických kultur mají symbolický náboženský význam. Jsou nedílně spojené s rituály, a tak i k vám domů přinesou kousek tajemství. Ale nebojte, nemusíte pro ně jezdit až do Afriky. V e-shopech seženete jak originály, tak i napodobeniny z umělých materiálů.

Článek připravil časopis Blesk Bydlení. Aktuální číslo plné skvělých tipů pro vaši domácnost i zahradu zakoupíte v novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.