Trendy netrendy, nejdůležitější je, abychom se doma cítili dobře a pohodlně, zvlášť v těchto časech, kdy tam trávíme hodně času. S tím souhlasí h i odborníci. Přestože se jeden z nejvýznamnějších evropských veletrhů nábytku a bytových trendů pochopitelně nekonal, ve svém on-line magazínu upozorňuje, že hlavním letošním trendem je tzv. „cocooning“, tedy zakuklení, kdy u sebe d doma nacházíme bezpečí př před světem venku, stejně jako housenka uvnitř svého kokon kokonu. Co to obnáší v praxi? Útulnou, pohodlnou domácnost, kde se vám bude dobře relaxovat. Velmi důležité je také venkovní útočiště – balkony a terasy, kde se můžeme vyvětrat, tak si nezapomeňte před sezonou vyladit i je.

Udržitelnost

Kromě zmiňovaných trendů a vylepšení, které diktuje doba covidová, se výrobci a designéři stále více zaměřují na udržitelnou ekologickou domácnost. Heslem je „Žít s čistým svědomím“. Souvisí s tím úcta k tradici a starým věcem, kterým dáváme nový život, a také ocenění poctivé řemeslné ruční práce. Zelené myšlení se odráží i ve výběru bytových textilií, nejoblíbenějšími letos budou organická bavlna, recyklovaný polyester a len.

Co je in a co už out?

Fototapeta Les v mlze, od 372 Kč, Myloview.cz
Autor: archiv firem

Výrazně barevná stěna je passé, vracejí se tapety!

Kuchyň řady Best line od ASKO-NÁBYTEK
Autor: archiv firem

Zapomeňte na šedou, vyberte si kuchyň v modré nebo zelené.

Zajímá vás, jaké další trendy už jsou minulostí a co je v kurzu místo nich? Celý článek a mnoho dalších zajímavých nápadů pro svůj domov najdete v březnovém čísle Blesk Bydlení, které je k zakoupení na novinových stáncích. Nebo si ho můžete pohodlně objednat z domova v tištěné či elektronické verzi v našem iKiosku.

Titulní strana magazínu Blesk Bydlení na měsíc březen 2021
Autor: archiv Blesk Bydlení