Dům na úpatí pohoří Montserrat ve španělské Marese navrhl ateliér Susanna Cots Interior Design s ohledem na tři faktory: vytvořit minimalistický a emocionální prostor vedený přírodou; zajistit, aby podporoval pohodu a komunikaci; navrhnout prostor pro osobnost každého obyvatele. 

Primární barvou je zde bílá, která vytváří čisté pozadí, to rodině umožňuje nerušeně si užívat přirozenou krajinu, která je obklopuje. Asi nejkrásnější jsou zde východy slunce.

Každé patro domu má svůj účel. Přízemí zabírají otevřená kuchyň, jídelna a obývací pokoj. Jednotlivé místnosti vymezují různé druhy podlahy.  Mezi krbem v obývacím pokoji a v jídelně se rozprostírá dlouhá lavice, která poskytuje místo pro sezení a může sloužit i jako stolek. Matný černý krb sahá až k venkovní terase, kterou architekti vybavili vestavěnými lavicemi. 

První patro je věnováno dospívajícím dětem. Každé z nich zde má své vlastní odpovídající apartmá, které je vyzdobeno podle jejich osobnosti a koníčků.

V nejvyšším patře je ložnicové apartmá rodičů, které má otevřené uspořádání a je rozšířené o domácí kancelář. Tlumené barvy doplňuje světlé dřevo pro útulný a uvolňující pocit.

Fotogalerie
23 fotografií