„Loni jsme se vzali a plánujeme založit rodinu. Rekonstrukce bytu v domě rodičů však vezme většinu našich úspor, a tak se obáváme, že se budeme muset (minimálně na nějakou dobu určitě) spokojit s ložnicí s nábytkem po rodičích. Byli bychom proto nesmírně šťastní, kdybyste si pro proměnu ložnice vybrali právě nás, styl z prodejen ASKO se nám líbí a určitě bychom si vybrali něco hezkého! Moc děkujeme za zařazení do soutěže a budeme doufat v nejlepší!“ napsali nám do redakce mladí manželé Rumlovi. A protože jsme s kuchyní pomohli rodině, která očekávala druhého potomka, s obývákem seniorům, kteří se starali o nemocnou maminku, tak nám přišlo symbolické věnovat právě ložnici páru, který by si rád vybudoval nový společný domov, kde může založit rodinu.

Proměna ze skladiště

A jak si s poslední výzvou poradila designérka Gabriela Hámová z Design Friendly? „Místnost sloužila původně jako pokoj pro jednoho, je malá a bylo z ní potřeba udělat ložnici pro dva. Nábytek byl z osmdesátých let. Když se v tom domě něco našlo, tak se to do té místnosti dalo a zůstalo to tam. Majitelé dělají celkovou rekonstrukci přízemí, takže se v ložničce měnilo úplně všechno – podlahy, dveře, vymalovaly a vytapetovaly se stěny…,“ vyjmenovává designérka. Jejím nejdůležitějším úkolem však bylo místnost krásně a pohodlně zařídit. A hlavně tak, aby výsledná ložnice odpovídala představám mladých manželů.

Stůl z kuchyňské desky

Jaké byly tedy jejich požadavky? „Chtěli jsme tu mít velkou postel, úložné prostory na hodně oblečení a manžel potřeboval pracovní stolek,“ vysvětluje Veronika Rumlová. Pracovní prostor designérka pojala po svém. Z ASKO – NÁBYTEK vybrala ložnici značky Wiemann - všechen nábytek z jednoho setu. „I ten malý pracovní koutek je ze stejného ložnicového nábytku. Akorát jsme jej dotvořili tím, že jsme vzali kuchyňskou desku ve stejné barvě, která tu slouží jako pracovní deska stolu,“ vysvětlila nám, jak se dá snadno ze standardního nábytku získat nábytek na míru.

Zajímá vás, jaké další nápady Gabriela Hámová v ložnici uplatnila a co jako první udělali mladí manželé, když do nově zařízené místnosti vstoupili? Nebo chcete spíš vědět, kolik stálo kompletní vybavení a proč je na stěně u postele zrovna obraz lva?

 

Fotogalerie
5 fotografií

Odpovědi společně se spoustou dalších fotografií najdete v prosincovém čísle Blesku Bydlení. Časopis s vánočními samolepkami je na novinových stáncích od 18. listopadu. Nebo si ho můžete pohodlně objednat z domova v tištěné či elektronické verzi v našem iKiosku.

 

Titulka magazínu Blesk Bydlení na prosinec 2020
Autor: archiv Blesk Bydlení