Paní Zdeňka z Hřibojed poslala do redakce časopisu Blesk Bydlení krásný vzkaz, v němž popisovala svou touhu po novém obýváku, ve kterém by si odpočinula a cítila se dobře. Stará se totiž o svou těžce nemocnou maminku, jejíž péče vyžaduje Zdenčinu celodenní přítomnost. 

My jsme se jí rozhodli tento sen splnit společně s ASKO – NÁBYTKEM a designérkou Gabrielou Hámovou ze studia Design Friendly. Jako dárek získala výherkyně roční předplatné časopisu Blesk Bydlení. Obývací pokoj v hodnotě 100 000 Kč jsme paní Zdeňce ušili na míru. Nechyběly ani slzy štěstí! 

Nebojte se velkých změn

Malý obývací pokoj v rodinném domku doslova volal po kompletní rekonstrukci. Vybavení bylo zastaralé, podlahu pokrýval koberec a kuchyň byla oddělena dveřmi se závěsem. Nejdůležitější při proměně byla proto změna dispozice. Vybourala se část příčky mezi obývákem a kuchyní a tím vznikl velký propojený prostor. Protože majitelé již dřív rekonstruovali kuchyň, cílem bylo také obě místnosti stylově sjednotit. 

Osobitý design a hra s barvami

Gabriela Hámová ví, jak důležité je odrazit v designu osobnost majitelů, a proto zvolila nápadité doplňky, které podtrhnou charakter paní Zdeňky. Dominantou obývacího pokoje se stala velká modrá sedačka, barevné světlo, tapeta reprodukující Van Goghův obraz mandlovníku a dekorace hrající barvami. 

A co na výsledek řekla majitelka? „Je to jako sen. Doufám, že až se ráno probudím, bude to tu zase. Nejvíc mě překvapila veliká sedačka a to, jak se pokoj zvětšil a najednou je krásně světlý.”

Sedací souprava do každé domácnosti

V ASKO - NÁBYTEK si každý vybere sedačku přesně podle svých představ. V nabídce najdete sedací soupravy všech parametrů, barev a stylů. Neváhejte a pořiďte si novou ikonu vašeho obývacího pokoje již nyní.  

Další proměna s ASKO - NÁBYTKEM vyjde v prosincovém čísle časopisu Blesk Bydlení. Tentokrát splníme sen manželům Rumlovým, kteří se dočkají své pohádkové ložnice. Časopis si můžete objednat i z pohodlí vašeho domova v tištěné či elektronické verzi v našem iKiosku.