Poté, co děti odešly na vysokou školu, se manželé rozhodli přestěhovat z velkého rodinného domu v Kensingtonu do bytu v Notting Hill. Protože prostor vyžadoval stavební úpravy, obrátili se s prosbou o pomoc na Louise Holt Design. 

Cílem bylo navrhnout elegantní prostor s výraznými kousky designu a současně zdůraznit uměleckou sbírku majitelů domů.

Architektka nejprve zasáhla do rozvržení místností. Vznikl otevřený půdorys se čtyřmi samostatnými zónami. Stěny byly natřeny bílou barvou a  staly se ideální výkladní skříní pro umění. Záplavu bílé příjemně vyvažují dřevěné podlahy a textilní dekorace se vzorem široké rybí kosti.

V přední obývací místnosti zvou k lenošení pohovky B&B Italia, které doplňují křesílka od Minotti a extravagantní lustr od designérky Lindsey Adelman. Působivý je i mramorovým krb, nad kterým je bronzová skříňka s televizí.

Terasu zdobí půlkruhová pohovka vyrobená na míru a dřevěná podlaha, která ladí s barvou dřevěného opěradla sedacího nábytku. Stůl funguje jako odkládací prostor a zároveň místo, kde lze rozdělat oheň.

Hezkým řešením jsou také zarámované posuvné dveře ze skla, které zajíždějí do stěny. Pokud jsou zavřené, zbytečně neokrádají obyvatele o přirozené světlo a pomáhají udržet v interiéru pocit lehkosti.

Fotogalerie
20 fotografií