Apartmán byl sice velkorysý z pohledu výměry, ale byl tmavý a jeho dispozice nevyhovovala životnímu stylu rodiny. Architektka se nejprve zaměřila na začlenění přirozenějšího světla. To se jí povedlo díky instalaci velkoformátových oken u terasy a směrem do ulice. 

V celém interiéru jsou nově bílé stěny a stropy. Doplňují podlahy ze světlého dřeva v kombinaci s několika tmavými akcenty, které vytváření harmonický kontrast.

Velmi příjemným řešením jsou posuvné dveře ze skla v obývacím pokoji, které sahají od podlahy ke stropu. Otevírají společenskou zónu na terasu a rozšiřují prostor nejen opticky.

Jedním ze způsobů, jak se architektce podařilo výrazně odlehčit půdorys, bylo vytvoření zarámovaných skleněných stěn, které pomáhají oddělit prostory a zároveň umožňují průchod světla.

Velmi působivá je minimalistická kuchyně, kterou od obývacího pokoje dělí skleněné dveře. V případě potřeby je lze otevřít a oba prostory spojit v jeden. Za dřezem jsou stěny pokryty tmavě šedým cementem, který dodává modernímu prostoru zajímavou texturu.

Fotogalerie
17 fotografií