Osobitý apartmán navrhli tvůrci z ateliéru Asap a architekt Adam Sokol. Příbytek, ve kterém dostalo hlavní slovo přirozené denní světlo, vznikal dva roky a může se pochlubit plochou 230 m2.

Architekti na začátku projektu zkoumali koncept „dokonalého jasu”. Zajímalo je, jak různé barvy a vlastnosti denního světla působí na lidskou psychiku. To vedlo k instalaci systému, který umožňuje přechod okolního světla z teplé na studenou bílou na základě ročního, denního a vnějšího osvětlení.

Dalším požadavkem majitele bylo zbavit byt nepořádku. Architekti se rozhodli změnit každou vnitřní stěnu na úložný prostor se skládacími dřevěnými dveřmi. V celém bytě je jich celkem 132. Když jsou otevřeny, jsou vidět televizory, čelní desky, úložné prostory a police na knihy. Po zavření unifikované dveřní panely udržují čistý minimalistický vzhled.

Zakřivené vnější stěny se staly předlohou pro zakřivení vnitřních stěn hlavní koupelny. Každý povrch je pokryt mozaikovými dlaždicemi, které navozují lázeňský pocit.

Fotogalerie
14 fotografií